Mark Gitenstein: Negocierile privind scutul anti-racheta se desfasoara foarte bine

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 21:01 1302 citiri

Negocierile privind scutul anti-racheta se desfasoara foarte bine, a declarat, vineri, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein.

"Se desfasoara foarte bine. Nu pot sa ofer mai multe detalii, dar se desfasoara destul de bine", a precizat ambasadorul, in urma unei intrebari legate de modul in care se desfasoara negocierile privind scutul anti-racheta.

In ce priveste atitudinea Moscovei referitor la acest aspect, ambasadorul a declarat ca este optimist in aceasta privinta.

"Sunt optimist in privinta asta deoarece de cand am avut acordul initial in ce priveste inceperea negocierilor, rusii au semnat tratatul START. (...) Vad pasi in directia buna, nu sunt in contact direct cu guvernul rus, dar colegii mei in Guvernul SUA imi spun ca lucrurile merg bine", a mai precizat el.

Pe 4 februarie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat propunerea SUA privind participarea Romaniei la sistemul american anti-racheta, dupa ce tara noastra a fost invitata de liderul de la Casa Alba, Barack Obama, sa ia parte la dezvoltarea acestui sistem.

Presedintele Traian Basescu a dorit sa sublinieze la momentul respectiv ca noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei.

"Acest lucru doresc sa il subliniez in mod categoric. Nu este gazduit pe teritoriul Romaniei un sistem care sa fie indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a spus presedintele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News