Cantareata Marina Voica, operata de urgenta pe cord deschis. A fost refuzata de mai multe spitale din tara: "Nu ma condamnati ca vreau sa traiesc!"

Duminica, 23 Mai 2021, ora 14:47
14517 citiri
Cantareata Marina Voica, operata de urgenta pe cord deschis. A fost refuzata de mai multe spitale din tara: "Nu ma condamnati ca vreau sa traiesc!"
Marina Voica, operata de inimia FOTO Facebook

Cantareata Marina Voica (84 de ani) a fost operata la Brasov, pe cord deschis din cauza unei afectiuni cardiace severe care-I punea viata in pericol.

Artista, care locuieste de ani buni in Breaza, judetul Prahova, a ajuns sa se trateze la Brasov dupa ce mai multe spitale din tara au refuzat-o din cauza complexitatii diagnosticului, dar si a varstei inaintate, precizeaza bzb.ro.

Operatia pe cord deschis era insa singura solutie care-i mai putea salva viata, au precizat medicii pentru sursa citata.

"Marina Voica avea doua dintre valvele inimii cu leziuni severe, insa operatia pe cord deschis, singura solutie medicala care i-ar fi putut salva viata, a fost evitata de toate institutiile de specialitate", ne-a precizat Florenta Danila, de la spitalul privat de cardiologie Brasov, Clinicco, cea care a coordonat interventia medicala.

Marina Voica a trecut cu bine peste aceasta incercare, a fost externata si se reface acasa. "Interventia deosebit de riscanta a fost salvatoare, reusindu-se efectuarea ei in mare parte pe cord batand, ceea ce a permis o recuperare rapida", spun medicii.

Pentru Marina Voica, totul a fost ca o minune de care a avut parte. "Este greu sa vorbesti despre o mare minune care s-a intamplat aici: o operatie pe inima foarte grea la o femeie de 84 de ani. Nu ma condamnati ca vreau sa traiesc! Echipa spitalului impreuna cu doctorul Zoltan Galajda au facut o opera de arta pe inima mea. N-am cuvinte, adevarata arta. S-au purtat exceptional, cu profesionalism si rabdare. Eu am incercat sa nu creez dificultati. A fost greu. Nu sunt inca restabilita complet. O sa incep incet, incet. Sper sa ma refac cat mai repede. Multumesc echipei care a facut din inima mea una aproape noua. O operatie extraordinara", a declarat artista despre experienta traita la spitalul din Brasov.

Interventia ei a fost efectuata de echipa de cardiologie si chirurgie cardiovasculara compusa din dr. Mihai Ursu, dr. Narcis Filipescu, dr. Cristian Stanescu, dr. Dorin Arhire, dr. Emma Ciobanu, dr. Dana Lazar coordonata prin invitatie de Profesorul dr Zoltan Galajda de la Spitalul Militar Central "Carol Davila" Bucuresti" - dr. Radu Pavel, managerul spitalului Clinicco Brasov.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#cantareti romani, #operatie, #cord, #operatie cord deschis, #Marina, #spital , #spitale