Filmul flagrantului în care a căzut chirurgul din Brașov. Cine e polițistul „de încredere” care s-a zbătut să-l prindă pe medicul corupt

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 12:23
18317 citiri
Filmul flagrantului în care a căzut chirurgul din Brașov. Cine e polițistul „de încredere” care s-a zbătut să-l prindă pe medicul corupt
Medicul Sorin Baloș a fost reținut pentru luare de mită FOTO Surse Ziare.com

Marian Godină, cel care a jucat un rol important în denunțul și organizarea flagrantului în care a căzut chirurgul Sorin Baloș din Brașov, a făcut public faptul că, după ce a primit informația cu cererea de mită, a transmis-o mai departe „unui om de încredere”.

Godină subliniază că tot acest episod arată o lipsă de încredere din partea populației în faptul că autoritățile își fac treaba în astfel de situații.

„Primesc de aseară, în continuu, mesaje cu felicitări. Unii mă numesc "erou" ceea ce mă jenează și mă face să mă simt prost față de cei care au muncit cu adevărat. Eu n-am făcut nimic. Am citit doar un mesaj, cel în care un om mi-a scris că i s-a cerut șpagă de către un medic. Eram în pat la ora aia. I-am scris unui coleg polițist pe care îl cunosc, în care am mare încredere și despre care știam că a mai făcut astfel de dosare, deși lucrează la Poliția TF.

Ba e chiar unul care a fost linșat public cu ceva timp în urmă pentru că "și-ar fi permis" să facă un control unei societăți comerciale care nu prea avea obiceiul de a da bonuri fiscale. Culmea, atunci lumea ținea cu evazioniștii și l-au făcut zob, deși prejudiciul era cu multe zerouri. Niciodată nu am înțeles cum poate deveni atât de ușor infractorul victimă în ochii opiniei publice și cum victimele iau apărarea celor care îi fură. Și cât de ușor pot fi manipulați...

Cu toate astea, colegul și-a făcut treaba în continuare, trecând peste zoaiele pe care le-a primit doar pentru că și-a făcut meseria.

Revenind la speță, mai departe, colegul mi-a zis să-i dau nr lui de tel persoanei și să-l sune urgent, ceea ce s-a și întâmplat. Mai departe, colegul meu s-a zbătut și s-a deplasat să ia denunț, probabil plecând de acasă, când era liber, iar eu eram în continuare în pat. S-au mișcat foarte rapid și au organizat flagrantul.

Eu doar i-am scris denunțătorului să nu dea înapoi și să aibă încredere. Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități? Nu sunt convins 100%, dar cred că dacă ar fi sunat la tel verde rezultatul ar fi fost același.

Asta vă îndemn să faceți de fiecare dată când sunteți puși într-o postură d-asta. Pe pagina mea erau șanse mari să nu citesc acel mesaj sau să-l citesc și să nu-l iau în seamă.

Nu mai dați șpagă, nici măcar dacă nu vi se cere, căci știm cu toții că mulți români oferă fără să li se ceară, că așa au fost ei învățați. Iar dacă vi se cere, apelați la autorități, sunați la tel verde.

Nu e normal ca încă să existe astfel de lucruri, ele trebuie să se încheie și se pot încheia numai dacă noi vrem asta cu adevărat. Numărul celor care cer e egal cu cel al celor care oferă. Nu mai oferiți, nu mai cereți, e simplu”, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Flagrant de luare de mită, organizat unui chirurg

Un medic chirurg din Brașov a fost prins în flagrant luând mită, după ce a cerut șpagă 10.000 de lei pentru o operație. Flagrantul a fost organizat după ce Marian Godină l-a încurajat pe cel care i-a sesizat situația să depună denunț.

Un cetățean a cărui mătușă a fost internată la Spitalul Județean Brașov i-a sesizat lui Marian Godină, printr-un mesaj pe Facebook, că mătușii sale i s-au cerut 10.000 de lei pentru o operație. „Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau cu o părere aș fi recunoscător”, a fost mesajul primit de Godină.

Polițistul a anunțat ulterior că i-a dat cetățeanului un număr la care să sune și l-a îndemnat să nu dea înapoi. Medicul a fost denunțat și prins în flagrant luând banii.

„Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele și să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune și i-am zis să nu cumva să dea înapoi și să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuții domnului doctor. Pe hol așteptau câțiva "pacienți" care au intrat în cabinet nepoftiți, imediat după tranzacție. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta.

V-ar mustra conștiința în locul meu? Pe mine nu”, a scris polițistul, pe Facebook.

Cine este medicul care a luat șpagă

Conform acestora, ar fi vorba despre chirurgul cardiovascular Sorin Baloş care ar fi fost surprins de anchetatori luând 8.000 de lei de la rudele pacientului operat, după ce, anterior, ar mai fi primit 2.000 de lei.

Sorin Baloş este un renumit chirurg brașovean, participând în martie 2021, alături de mai mulți medici, la o procedură de revascularizare a membrelor inferioare, realizată printr-o metodă extrem de rar utilizată atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial.

„Un profesionist adevărat, un om de încredere pe care îl recomand cu multă plăcere. Am fost operat de dansul și mă simt foarte bine și țin să îi mulțumesc pe această cale pentru tot ce a făcut pentru mine.Apelați cu cea mai mare încredere”, a scris unul dintre foștii pacienți ai medicului, pe sfatulmedicului.ro.

„Am fost operat acum 8 ani. Mă simt bine. Este un mare specialist, dar mai mult este un Mare OM cu suflet Mare, aproape de patul pacientului”, a comentat și Traian din Sibiu.

„Este impecabil acest domn doctor. L-a operat pe tata.Îl recomand cu mare căldură că fiind cel mai bun chirurg cardiovascular”, a arătat un alt cetățean, pe forumul de pe sfatulmedicului.ro.

Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#marian godina, #chirurg, #flagrant DNA, #politie, #sorin balos , #politie