Maramures: Comitetul pentru Situatii de Urgenta a suspendat slujbele, dar Episcopia a anulat decizia

Vineri, 13 Martie 2020, ora 15:59 8888 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Slujbele religioase din Maramures vor fi tinute normal, doar cu participarea a pana la o suta de persoane, desi, initial, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca acestea sunt suspendate, se arata pe pagina de Facebook a episcopului ortodox al Maramuresului si Satmarului, Iustin Sigheteanu.

"Tinand cont, pe de-o parte, ca masurile luate in intreaga tara sunt cele care limiteaza numarul de persoane ce pot participa in spatii inchise, deci si in biserici. (...) Slujbele de la parohii si manastiri vor fi savarsite de catre preoti si monahi in interiorul spatiului de cult cu participarea unui numar de sub 100 de persoane, iar in aer liber pe altarele de vara sau in pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasa" a precizat in postare sa, Iustin Sigheteanu.

Anterior acestui anunt, CJSU Maramures a precizat explicit ca se suspenda slujbele religioase din zilele de sambata si duminica, insa lacasele de cult raman deschise credinciosilor, insa la interventia Episcopiei Ortodoxe Romana a Maramuresului si Satmarului s-a anulat decizia luata.

"In urma discutiilor purtate cu prefectul judetului Maramures si reprezentatii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Maramures, a fost revizuita si clarificata hotararea luata in acest sens, punandu-se in acord cu hotararea luata la nivel national", a specificat episcopul ortodox.

Acesta a mai mentionat ca Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, in colaborare cu institutiile implicate, a convenit, daca va fi nevoie, sa puna la dispozitie in unele manastiri si locatii proprii spatii pentru gazduirea celor in carantina.

De asemenea, preotii din zonele unde se afla persoane carantinate, in colaborare cu autoritatile medicale, vor oferi asistenta religioasa la cerere si in caz de nevoie.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News