Mamica unui bebelus cu coronavirus din Timisoara povesteste clipele de groaza prin care a trecut: Se musamalizeaza mult ce e acolo

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 12:28
10434 citiri
Mamica unui bebelus cu coronavirus din Timisoara povesteste clipele de groaza prin care a trecut: Se musamalizeaza mult ce e acolo
Foto: Arhiva Ziare.com

Mama unuia dintre nou-nascutii cu coronavirus de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timisoara, povesteste clipele de groaza prin care a trecut dupa ce a aflat ca bebelusul sau are COVID-19.

Femeia sustine ca nu a informat-o nimeni oficial ca nou-nascutul are coronavirus. Ea a aflat neoficial de la medicul ginecolog, acelasi fiind cazul si pentru colegele sale de salon.

"Am vorbit cu colegele mele din salon, am fost patru, si la fel, au fost informate de medicii lor ginecologi. DSP-ul nu ne-a sunat absolut deloc", a declarat mamica pentru Press Alert.

Femeia a mai spus ca zilele in care au fost confirmate cu coronavirus primele cadre medicale din maternitate au fost "ca un film de groaza".

"Nu se purta masca. De luni, medicii au inceput sa poarte masca si doar o parte dintre ei. Miercuri am aflat, la fel, neoficial, de la unul dintre medici, ca avem in maternitate un caz cu coronvirus. La ora 7, am auzit in spital ca maternitatea intra in carantina.

Asistentele din ziua respectiva au fost extraordinare. Au rezistat eroic 38-40 de ore, la fel fara masti, fara absolut nimic. Miercuri la pranz, ni s-a oferit un iaurt, la cina un corn cu un mini-unt, un ou fiert sau posibilitatea de a alege un corn cu o felie de parizer.

Miercuri au venit, ne-au adus cate o masca, cate un sac in care ni s-a spus sa punem hainele noastre si ale bebelusilor pe care le vom spala dupa sapte zile, ori in maternitate, ori acasa. Miercuri ar fi trebuit sa ne dea drumul, dar nu au facut-o, au spus ca vom fi testati.

Au venit, miercuri, la ora zece noaptea ne-au testat pe noi, bebelusii. Joi s-a facut dezinfectarea cu noi in spital. Ni s-au dat bebelusii in saloane, au stat cu noi in patut. Erau mamici care nu aveau lapte. Au stat bebelusii nemancati cinci ore. Noi, mamicile care aveam lapte, ne-am descurcat. Celelalte, nu. Plangeau, plangeau si mergeau la asistente si le spuneau 'macar dati-ne noua lapte praf si biberon ca sa-i putem hrani'. Nu s-a intamplat", a povestit femeia pentru sursa citata.

Ea a plecat acasa pe propria raspundere, unde s-a autoizolat cu bebelusul si tatal copilului.

"Daca mai ramaneam in maternitate, cred ca eram si eu pozitiva, nu doar el. Se musamalizeaza mult ce e acolo. E groaznic. Doua zile parca am fost intr-un film de groaza. Din punctul meu de vedere, cei de la DSP nu-si fac datoria", a mai adaugat proaspata mamica.

UPDATE - Managerul Spitalului de Urgenta Timisoara, Olimpia Oprea, spune ca 4 mame au iesit din spital cu rezultat pozitiv pentru coronavirus. Ea sustine ca a cerut ca mamele sa nu fie externate inainte ca testele sa fie gata, insa DSP a dispus sa fie procesate aici si probe recoltate din Hunedoara, astfel ca rezultatele la mamici si bebelusi au venit cu intarziere, iar femeile au fost externate inainte sa stie rezultatele. Totusi, GCS a transmis luni ca in cazul mamelor rezultatele au fost negative.

"Pentru ca e foarte grea aprovizionarea cu kituri, aveam un numar redus de kituri pe care puteam sa lucram, ne-au obligat sa facem si pentru cei din Hunedoara. Am inteles ca si acolo era urgenta dar mai urgenta era sa terminam la bebelusi probele. Ne-au obligat sa facem in paralel si pentru Hunedoara si de asta s-a intarziat mai mult cu bebelusii. Din cauza asta, probabil au aparut acele rezultate. Eu cred ca sunt fals-pozitive", a declarat managerul, citat de Antena 3.

Oprea a mai explicat ca a cerut DSP sa faca ancheta epidemiologica, insa aceasta s-a facut "prin telefon".

"Am facut ancheta epidemiologica prin telefon. Le-am solicitat de trei ori, din 31 martie pana pe 1 aprilie seara. Nu au binevoit sa ne ajute decat telefonic. Au fost piedici, doamna director al DSP, fiind jurista, nu facea altceva decat sa-mi pregateasca documentele pentru dosar penal", a mai spus Olimpia Oprea.

10 nou nascuti de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timisoara, au COVID-19, in timp ce testele pentru mamele lor au iesit negative, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica luni seara.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a solicitat Directiei de Sanatate Publica Timisoara sa demareze de urgenta o verificare la Spitalul Municipal cu privire la aceste cazuri.

Amintim ca pe 31 martie a fost anuntat ca 5 asistente de la Maternitatea Odobescu au fost testate pozitiv, una dintre ele lucrand chiar la sala de nasteri.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#mamica bebelus coronavirus Timisoara , #maternitate