MAI comanda 3 elicoptere Airbus H135 pentru SMURD

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 15:52 3399 citiri
Foto: Airbus

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca va achizitiona trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii de suport asociate, operatiuni medicale de urgenta si misiuni de cautare si salvare in tara.

Contractul cu Airbus Helicopters a fost semnat dupa ce, la sfarsitul lunii iulie, a fost incheiat un acord cadru pe o perioada de patru ani pentru un plan de achizitii de pana la 10 elicoptere H135.

Inspectorul general al Inspectoratului General de Aviatie (IGAv), comandor Dache Paul-Catalin, a spus ca H135 si-a dovedit utilitatea, fiind o aeronava adaptabila rapid tuturor tipurilor de solicitari aparute.

"Toate avantajele - in special mentenanta flexibila, managementul spatiului destinat transportului pasagerilor/pacientilor, viteza de deplasare, spatiul mic necesar pentru aterizare, permiterea interventiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi si de noapte, versatilitatea in interventiile montane cu ajutorul troliului - sunt factori esentiali in salvarea vietilor omenesti", a spus Dache Paul-Catalin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News