Magistratii ies din nou azi, in fata Palatului de Justitie: Protest fata de OUG de modificare a Codurilor Penale

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 15:13 3544 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii vor protesta, din nou, luni, de la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de OUG de modificare a Codurilor Penale.

Motivul: proiectul prevede, fara nicio justificare si fara existenta unei urgente reale, dezincriminarea unor infractiuni grave.

"Magistratii protesteaza luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, prevederile vehiculate fiind de natura sa creeze un dezechilibru intre drepturile procesuale ale inculpatilor si cele ale persoanelor vatamate.

Astfel, proiectul prevede, fara nicio justificare si fara existenta unei urgente reale, dezincriminarea unor infractiuni grave, reducerea termenelor de prescriptie, reducerea fractiilor minime de executat in cazul liberarii conditionate, precum si instituirea unor conditii noi pentru dispunerea arestarii preventive, finalitatea fiind ingreunarea considerabila a activitatii organelor judiciare si un tratament preferential pentru inculpati, fara nicio dispozitie in favoarea victimelor", se arata intr-o postare pe Facebook, facuta de procurorul DNA, Alexandra Carmen Lancranjan.

Este vorba de magistratul care instrumenteaza dosarul Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Amintim ca Ministerul Justitiei a finalizat doua proiecte de ordonanta de urgenta: una pentru modificarea Codurilor Penale, a doua care prevede repunerea in termen pentru contestatia in anulare a tuturor sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte despre care CCR a decis ca au fost nelegal constituite.

Aceste proiecte au fost deja trimise pe circuitul de avizare.

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News