MAE rus: Sistemul antiracheta de la Deveselu, impotriva securitatii europene

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 19:51
5780 citiri
MAE rus: Sistemul antiracheta de la Deveselu, impotriva securitatii europene
Foto: Ziua Veche

Ministerul rus de Externe transmite ca sistemul antiracheta de la Deveselu este impotriva securitatii europene.

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukasevici, a spus miercuri ca pasii facuti catre militarizarea sud-estului Europei, inclusiv implementarea unui sistem antiracheta in Romania, contravin intereselor securitatii si stabilitatii regionale si europene, scrie agentia Itar Tass.

Congresmen american: Scutul de la Deveselu, pentru protejarea Romaniei de Rusia - Ce spune MAE

Lukasevici a comentat si declaratiile facute de congresmenul american Mike Rogers, care a afirmat ca scutul antiracheta de la Deveselu are scopul de a proteja Romania si aliatii NATO de eventuale agresiuni ale Rusiei.

NATO raspunde Rusiei, dupa comentariile privind scutul de la Deveselu

"Astfel, legiuitorul american a confirmat indoielile Moscovei ca 'scutul antiracheta' creat de SUA ar urma sa fie folosit pentru scopurile declarate de Washington", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe.

"Rolul atribuit Romaniei privind proiectul american nu prea este atat de onorabil precum a fost prezentat. Implicarea Bucurestiului intr-un alt proiect american care a fost confirmat in raportul recent al Senatului american privind torturile in inchisorile secrete ale CIA din alte tari i-a pus pe oficialii romani, care au fost nevoiti sa evite intrebarile jurnalistilor, intr-o pozitie mai degraba ciudata", a mai spus Lukasevici.

Baza NATO de la Deveselu, o provocare serioasa pentru Rusia

Mike Rogers a fost intrebat, la Realitatea Tv, daca recunoaste ca scutul antiracheta este menit sa protejeze Romania si aliatii NATO de o posibila amenintare din partea Rusiei, iar oficialul american a raspuns afirmativ.

Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat, intr-un comunicat, legat de declaratiile lui Rogers, ca obiectivele bazei militare de la Deveselu sunt pur defensive.

Aurescu explica de ce sistemul antiracheta de la Deveselu supara Moscova

In luna octombrie, reprezentantul permanent al Moscovei la NATO, Aleksandr Grusko, a avertizat ca planurile NATO de construire a unei noi baze militare in Romania reprezinta o provocare serioasa pentru Rusia.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Rusia scut Deveselu, #Rusia Deveselu amenintare Europa, #SUA sistem antiracheta Deveselu , #antiracheta