MAE rus: Serghei Lavrov va discuta cu Titus Corlatean scutul antiracheta

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 16:53
1367 citiri
MAE rus: Serghei Lavrov va discuta cu Titus Corlatean scutul antiracheta
Foto: MAE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si omologul sau roman, Titus Corlatean, se vor intalni la 9 iulie la Moscova pentru a discuta despre o serie de probleme de interes bilateral si international, intre care securitatea europeana, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse.

"Intentionam sa ne formulam pozitii de principiu cu privire la stabilirea relatiilor cu UE si NATO si vom avea un schimb de pareri despre mijloacele de perfectionare a arhitecturii securitatii europene, punand accent pe problema apararii antiracheta", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Aleksandr Lukasevici, in cadrul unei intalniri cu presa.

"Vom discuta, de asemenea, despre cooperarea in regiunea Marii Negre si situatia din Balcani", a adaugat diplomatul rus, referindu-se la agenda de discutii privind problemele international.

In plus, in cadrul intalnirii, partile vor discuta "perspectivele dezvoltarii relatiilor bilaterale", iar "o atentie considerabila va fi acordata comertului si cooperarii economice", a declarat Lukasevici.

"Planificam sa discutam si problemele complexe cu care se confrunta investitorii rusi in Romania", a adaugat el.

Cele doua parti vor semna un acord privind crearea unui Centru rus de stiinta si cultura la Bucuresti si programe de cooperare in domeniile culturii, presei, sporturilor, tineretului si turismului, a precizat Lukasevici.

Vizita oficiala la Moscova a ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, va avea loc in perioada 8-10 iulie, deplasarea fiind efectuata la invitatia omologului sau rus, Serghei Lavrov, a anuntat MAE.

"Aceasta reprezinta prima vizita bilaterala la nivel de ministri de externe din februarie 2009", a afirmat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

In afara convorbirilor oficiale cu Lavrov, Corlatean va mai avea intrevederi cu presedintii comitetelor pentru afaceri de externe din Duma de Stat si Consiliul Federatiei, precum si cu copresedintele din partea rusa a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare economica si tehnico-stiintifica.

De asemenea, oficialul roman va sustine o prelegere la Academia Diplomatica a MAE rus.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Corlatean intalnire Lavrov scut antracheta, #Lavrov Corlatean aparare antiracheta , #antiracheta