MAE rus: Serghei Lavrov va discuta cu Titus Corlatean scutul antiracheta

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 16:53 1296 citiri
Foto: MAE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si omologul sau roman, Titus Corlatean, se vor intalni la 9 iulie la Moscova pentru a discuta despre o serie de probleme de interes bilateral si international, intre care securitatea europeana, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse.

"Intentionam sa ne formulam pozitii de principiu cu privire la stabilirea relatiilor cu UE si NATO si vom avea un schimb de pareri despre mijloacele de perfectionare a arhitecturii securitatii europene, punand accent pe problema apararii antiracheta", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Aleksandr Lukasevici, in cadrul unei intalniri cu presa.

"Vom discuta, de asemenea, despre cooperarea in regiunea Marii Negre si situatia din Balcani", a adaugat diplomatul rus, referindu-se la agenda de discutii privind problemele international.

In plus, in cadrul intalnirii, partile vor discuta "perspectivele dezvoltarii relatiilor bilaterale", iar "o atentie considerabila va fi acordata comertului si cooperarii economice", a declarat Lukasevici.

"Planificam sa discutam si problemele complexe cu care se confrunta investitorii rusi in Romania", a adaugat el.

Cele doua parti vor semna un acord privind crearea unui Centru rus de stiinta si cultura la Bucuresti si programe de cooperare in domeniile culturii, presei, sporturilor, tineretului si turismului, a precizat Lukasevici.

Vizita oficiala la Moscova a ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, va avea loc in perioada 8-10 iulie, deplasarea fiind efectuata la invitatia omologului sau rus, Serghei Lavrov, a anuntat MAE.

"Aceasta reprezinta prima vizita bilaterala la nivel de ministri de externe din februarie 2009", a afirmat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

In afara convorbirilor oficiale cu Lavrov, Corlatean va mai avea intrevederi cu presedintii comitetelor pentru afaceri de externe din Duma de Stat si Consiliul Federatiei, precum si cu copresedintele din partea rusa a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare economica si tehnico-stiintifica.

De asemenea, oficialul roman va sustine o prelegere la Academia Diplomatica a MAE rus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii