MAE a reusit sa aduca acasa 620 de romani blocati de COVID-19 prin lume

Luni, 01 Iunie 2020, ora 14:03
3204 citiri
MAE a reusit sa aduca acasa 620 de romani blocati de COVID-19 prin lume
Foto: Arhiva Ziare.com

MAE anunta ca 620 de cetateni romani aflati in Regatul Tarilor de Jos, Franta si Spania au revenit in tara cu curse Tarom.

"In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate si care au fost afectati de masurile de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in cursul zilei de 31 mai, a fost facilitata revenirea in tara a 117 de cetateni romani din Regatul Tarilor de Jos (pe ruta Bucuresti-Amsterdam-Bucuresti), a 171 cetateni romani din Republica Franceza (pe ruta Bucuresti-Paris-Bucuresti) si a 332 cetateni romani din Regatul Spaniei (pe ruta Bucuresti-Madrid-Bucuresti, respectiv Bucuresti-Barcelona-Bucuresti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurata prin intermediul a patru curse aeriene operate de compania Tarom", potrivit unui comunicat.

Printre cetatenii romani repatriati se regasesc persoane aflate in tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenti, membri de familie ai unor cetateni romani, precum si persoane care se aflau in imposibilitatea de a-si prelungi sederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

De asemenea, demersurile autoritatilor romane au permis deplasarea catre statul de domiciliu/resedinta pentru 39 de cetateni straini, respectiv cate un cetatean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetateni ai Republicii Moldova, sase cetateni spanioli, sase cetateni olandezi si 17 cetateni francezi.

Ministerul Afacerilor Externe subliniaza importanta verificarii cu atentie, anterior oricaror deplasari, a informatiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile si alertele de calatorie, precum si a informatiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#romani repatriati coronavirus, #romani repatriati covid19 , #MAE