Lucrari la doua linii de tramvai din Capitala

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 21:05
3015 citiri
Lucrari la doua linii de tramvai din Capitala
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucrarile de separare a liniilor de tramvai 1 si 10 de traficul auto pe tronsonul Obor-Piata Sudului incep sambata noapte, urmand sa fie finalizate pana in 20 decembrie, anunta Societatea de Transport Bucuresti (STB) . Acesta este al treilea tronson din cele patru pe care se face separarea, primele doua fiind finalizate.

Societatea de Transport Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa transmis vineri seara, ca incepe, in noaptea de sambata, si va finaliza pana la 20 decembrie lucrarile de separare a liniilor de tramvai 1 si 10 de traficul auto general pe cel de al treilea tronson, Obor - Piata Sudului, din cele patru stabilite initial de Primaria Capitalei.

STB a finalizat deja doua tronsoane, in lungime totala de peste 8 kilometri, unul - intre Bd. Timisoara si Sos. Viilor si al doilea - de la Pasajul Obor, pana la B-dul Timisoara, pe Sos. Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Vasile Milea.

Gardul a fost montat la limita de protectie dintre calea de rulare a tramvaielor si a doua/a treia banda de circulatie auto, pe arterele respective ramanand acelasi numar de benzi de circulatie, dar, in plus, in cazul aparitiei ambuteiajelor, vehiculele de urgenta (ambulanta, pompieri, politie, interventii), precum si autobuzele STB, vor putea utiliza culoarele destinate tramvaielor, arata sursa citata.

Primaria Capitalei, prin STB, a inceput, in 7 iulie, lucrarile de creare a benzii unice de transport pentru liniile de tramvai 1 si 10, prin montarea de stalpisori si garduri de separare a liniilor de tramvai de traficul general auto.

Lungimea totala a traseului celor doua linii de pe inelul central al orasului este de 21,6 kilometri, lungime impartita in patru tronsoane, din care 19,6 kilometri sunt delimitati cu gard de protectie, iar circa 2 kilometri cu stalpi flexibili. Din aceasta lungime, STB executa lucrari pe trei tronsoane, din care doua au fost deja incheiate. Pe tronsonul de pe Soseaua Oltenitei, Sura Mare - Romprim, lucrarile vor fi executate de S.C. Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti S.A. pana in 30 noiembrie.

Liniile 1 si 10 asigura preluarea calatorilor din sudul orasului (la terminalul Romprim) si transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei, Str. Viilor, str. Progresului, Razoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piata Victoriei, Sos. Stefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor - Mihai Bravu, Calea Vacaresti.

Dupa finalizarea lucrarilor, ar urma sa creasca viteza de exploatare si capacitatea de transport, care ar urma sa fie cu 20% mai mare decat in prezent, aproximativ 2.700 de calatori pe ora si sens, asa cum s-a intamplat in cazul liniei 21. Realizarea caii proprii a liniei 21 a dus la cresterea ritmicitatii si posibilitatea de realizare a calatoriilor intr-un timp mai scurt cu pana la 20 de minute.

In plus, pe tronsonul aglomerat de pe Sos. Colentina a scazut cererea de transport pe liniile RATB paralele, ai caror calatori au inceput sa prefere tramvaiul. Vehiculele devenite astfel disponibile au fost utilizate pe alte linii, care aveau o cerere mai mare.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#lucrari tramvaie stb , #ratb