Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce inseamna trecerea politistilor judiciari de la MAI la Ministerul Justitiei. Lucian Bode: "E practic imposibil"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 00:30
5090 citiri
Ce inseamna trecerea politistilor judiciari de la MAI la Ministerul Justitiei. Lucian Bode: "E practic imposibil"
Ministrul spune ca MAI si MJ ar putea avea mari probleme la o asemenea trecere/Facebook

Este imposibil ca politistii judiciari sa treaca de la Ministerul Afacerilor Interne la Ministerul Justitiei, sustine ministrul Lucian Bode, pentru ca este vorba de 60% din Politia Romana.

"In programul de guvernare este prevazut preluarea Politiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justitiei. In urma unor discutii pe care le-am avut cu Ministerul Justitiei, si noi, si Ministerul Justitiei, am ajuns la concluzia ca acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de politisti de Politie Judiciara din cei 48.000 de politisti cat are Politia Romana astazi, 60% practic din Politia Romana ar trebui conform acestei reglementari sa treaca in subordinea Ministerului Justitiei, ceea ce ar crea o mare problema in MAI si o problema la fel de mare in Ministerul Justitiei pentru ca nu ar putea sa ii gestioneze", a declarat Lucian Bode, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta.

El a precizat ca este nevoie de un ghid al politistului judiciar.

"Astazi un politist detasat la DNA, spre exemplu, in momentul cand expira mandatul primim la MAI o solicitare de prelungire cu inca trei ani a respectivului mandat si cred ca ar fi nevoie sa avem un ghid al politisstlui de politie judiciara astfel incat sa stii, daca din cei 28.000 de politisti de politie judiciara doresc sa ajunga la DNA o mie, din cei o mie pot fi selectati cei 50-150 de cati are nevoie aceasta structura de elita. Nu sa-mi vina parchetul sa imi spuna Popescu vreau sa il detasati la DNA si din cei o mie care se califica profesional sa poata sa fie recrutati cei mai buni", a explicat Bode.

Consultari cu fiecare partid din coalitie

Vicepremierul Dan Barna a precizat ca ministrul Justitiei Stelian Ion va avea zilele urmatoare, la sediul ministerului, consultari cu reprezentantii fiecarui partid de coalitie. El a adaugat ca trebuie sa existe un acord in coalitie privind modificarea legilor justitiei.

Copresedintele USR-PLUS nu a dorit sa exprime un punct de vedere daca Politia judiciara ar trebui sa ramana la MAI, cum este acum, sau sa treaca la MJ, asa cum este prevazut in programul de guvernare.

"In momentul de fata, aceste legi sunt in dezbatere. Nu o sa ma exprim pe un punct, pentru ca va fi o decizie a coalitiei. (...) In momentul de fata pozitia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit sa detaliez pe continut. Nu am spus ca mi-am schimbat pozitia reflectata in programul de guvernare", a completat vicepremierul.

Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#lucian bode, #Lucian Bode ministru, #ministerul justitiei, #ministru , #stiri juridice