Lucian Bode, despre practicile "bolnavicioase" de la nivelul Jandarmeriei si Politiei. "Au fost facute anul acesta 250 de imputerniciri pe diverse functii de conducere"

Sambata, 15 Mai 2021, ora 17:01
Autor: Teodor Serban
Lucian Bode, despre practicile "bolnavicioase" de la nivelul Jandarmeriei si Politiei. "Au fost facute anul acesta 250 de imputerniciri pe diverse functii de conducere"
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. FOTO Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma ca la nivelul Jandarmeriei Romane, al Politiei Romane si al Politiei de Frontiera au fost facute, in primele patru luni ale acestui an, 250 de imputerniciri pe diverse functii de conducere, el criticand, din nou aceasta practica. Bode anunta ca sustine schimbarea legislatiei in sensul reglementarii clare a carierei de politist.

"Aceasta practica este una anormala, a imputernicitilor pe functii, si am dat si un numar in aceasta saptamana. La trei structuri ale MAI - Jandarmi, Politia de Frontiera si Politia Romana - de la inceputul anului pana in luna aprilie inclusiv au fost imputerniciti peste 250 de sefi de serviciu, de politie municipala, oraseneasca, judeteana si asa mai departe. (...)

Asadar, aceasta practica va trebui sa inceteze si nu avem alta varianta decat aceea de a modifica statutul politistului, de a modifica legislatia astfel incat sa avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, sa stie foarte clar ce vechime si ce parcurs al carierei trebuie sa aiba un politist care vrea sa ajunga seful Politiei Romane sau ce vechime si ce experienta trebuie sa aiba un politist care vrea sa ajunga seful Politiei judetene din Salaj.

Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege si i-am cerut noului sef al Politiei Romane sa vina in cel mai scurt timp cu un plan astfel incat de la baza pana la varf aceste concursuri sa fie demarate", a afirmat Lucian Bode sambata dupa amiaza, intr-o conferinta de presa in judetul Salaj.

Acesta a mentionat ca acelasi lucru se va intampla si in cazul celorlalte structuri din cadrul MAI.
Bode a mai catalogat imputernicirile pe functii de conducere din cadrul ministerului pe care il conduce drept la nivelul Jandarmeriei Romane, al Politiei Romane si al Politiei de Frontiera au fost facute, in primele patru luni ale acestui an, 250 de imputerniciri pe diverse functii de conducere si "o problema grava" care poate fi rezolvata doar in cadrul unui amplu proces de reforma.

 Articol citit de 2901 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  alphpha
  15.05.2021, 18:39
  Să vedem
  cate luni sau cați ani trec pană faci ceea ce spui că "trebuie" făcut. Sunteți la putere deja de destulă vreme ca să fi făcut și altceva in afară de promisiuni.
  Stefannel
  15.05.2021, 18:53
  Multe luni si multi ani
  Pai nu asta e reteta? Promusiuni, 4 ani ii prostesc pe fraieri apoi inainte de alegeri dau vina pe opozitie.
  Si cu banii luati si cu voturile in saci.
  Tot-la-vale
  15.05.2021, 18:00
  Practici bolnăvicioase?
  Eroare. Sunt practici infractionale, intr-o instituție PROFUND corupta de mafioti, deveniti si criminali de o vreme, o adunatura de batausi, golani, penali, spagari, slugi politice si clientelare, complici ai hotilor si asasinilor, una din cele mai ceausiste institutii de dupa 1989, aflata acum sub conducerea unui aburila incompetent, taraseist politic, care da din gura si nu face NIMIC
  oranghutan
  15.05.2021, 17:36
  Corect, domne, s-a văzut şi de pe Marte
  ce bolnăvicioase ie practicili astea.
  Mai ales la 10 august 2018
  MacGigi
  15.05.2021, 17:24
  "Lucian Bode, despre practicile "bolnavicioase" de la nivelul
  Jandarmeriei si Politiei".
  Cu gandul la 10 august 2018, eu as numi aceste practici "bolovanoase".