Metoda inedită prin care o rețea de trafic de droguri din Capitală a supraviețuit în pandemie. Clienții comandau mâncare și primeau stupefiante

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 21:522634 citiri
Metoda inedită prin care o rețea de trafic de droguri din Capitală a supraviețuit în pandemie. Clienții comandau mâncare și primeau stupefiante
Dealerii de droguri au apelat la metode inedite de a livra substanțele ilegale și nici clienții nu au lipsit FOTO Pixabay

În pandemie, cei obișnuiți să facă bani din afaceri ilegale nu s-au oprit.

Dealerii de droguri au apelat la metode inedite de a livra substanțele ilegale și nici clienții nu au lipsit.

Când Romania arăta ca un tablou cu străzi pustii și oameni speriați, traficanții de droguri prosperau. Lucrau ca o firmă care livrează mâncare acasă. Se comanda prin telefon pizza și consumatorii aveau la ușă cantități și sortimente diferite de stupefiante. Polițiștii au pus mâna acum și pe capul rețelei, potrivit stiri.tvr.ro.

Ca să poată circula și în starea de urgență, membrii grupării au cumpărat biciclete și genți termice similare cu cele folosite de curierii care livrează mâncare la domiciliu. Erau chiar inscripționate cu numele firmelor cunoscute.

Pentru comenzi se folosea un limbaj codificat. "Pizza" însemna cannabis în diverse cantități, "șampania" era codul pentru cocaină și "prăjitură" pentru o pastilă de ecstasy. Așa au lucrat traficanții mai bine de un an și jumătate.

Oamenii legii au făcut percheziții și au găsit și un traficant cercetat care tocmai ieșise de la DIICOT pentru controlul judiciar.

Polițiștii au descoperit tot mecanismul după luni de zile de urmăriri. Au trecut abia ieri la acțiunea de prindere a liderului rețelei, când știau că se primise un nou transport de stupefiante din Spania.

Încă 8 membri ai grupării au fost arestați de polițiștii antidrog din București în ultimele săptămâni. Liderul grupării este în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News