Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul

Joi, 03 Mai 2012, ora 14:05
4143 citiri
Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, Liviu Luca, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru a ascunde o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Neculai Miron, director general la Grup Mir, acuzat de complicitate la infractiunea de folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii, si Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire cu rea credinta a fondurilor societatii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, Liviu Luca s-a folosit de influenta pe care o avea in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia si a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar cu 95% din capitalul social, avand ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor) si TOUR MIRINVEST SRL Timisoara.

Prin acest contract, cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro, se precizeaza in rechizitoriu. Procurorii au stabilit ca, anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile.

In rechizitoriu se mai arata ca, prin contractul de management incheiat, SC TOUR MIRINVEST SRL trebuia sa faca investitii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum si sa efectueze servicii de administrare. Potrivit rechizitoriului, reprezentantii firmei, Florin Dumitrescu si Neculai Miron, nu au folosit banii SC TOUR MIRINVEST SRL, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL.

Astfel, in perioada mai - august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor SC TOUR MIRINVEST SRL, se arata in rechizitoriu.

Procurorii mai arata in rechizitoriu ca incheierea contractului de management s-a putut realiza intrucat pe 18 aprilie 2011 Liviu Luca, in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR FRATIA, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii SIND TOUR TRADING cu un nou administrator, si anume, societatea TOUR MIRINVEST SRL Timisoara, firma reprezentata de Florin Dumitrescu si Neculai Miron.

Potrivit procurorilor, pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, Liviu Luca a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul-verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare.

Ca urmare a acestei decizii nestatutare, spun procurorii, la data de 20 aprilie 2011, Liviu Luca, in calitate de reprezentant al CNSLR Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar) a votat pentru incheierea contractului de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL si TOUR MIRINVEST SRL pe baza ofertei depuse de Neculai Miron. Prin contractul, incheiat pe o perioada de 9 ani, care avea sa fie semnat in aceeasi zi, administratorul TOUR MIRINVEST SRL avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii SIND TOUR TRADING SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Liviu Luca CNSLR Fratia DNA, #Liviu Luca procurori DNA, #CNSLR Fratia Anticoruptie , #DNA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pt ca operatiunea s-a petrecut in Romania , Luca o sa fie eliberat !