Liviu Luca, audiat la DNA (Video)

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 13:242956 citiri
Liviu Luca, audiat la DNA (Video)
Foto: B1TV

Liderul CNSLR Fratia, Liviu Luca, a fost chemat marti la DNA, pentru audieri intr-un dosar in care este reclamat modul in care a fost administrat patrimoniul sindicatului.

Plangerea penala a fost depusa de un alt lider sindical, Victor Stan, care le-a reclamat procurorilor anticoruptie ca semnatura sa a fost falsificata. DNA a verificat in ultimele luni toate bunurile, hotelurile si terenurile din patrimoniul sindicatelor, luand in vizor inclusiv averile sindicalistilor.

Conducerea CNSLR Fratia este acuzata ca a incheiat un contract de administrare a patrimoniului cu o firma din Timisoara care avea doar 17 angajati si pierderi foarte mari, in urma contractului confederatia avand doar de pierdut.

Liviu Luca a declarat, la iesirea de la audieri, ca DNA a ajuns la concluzia ca nu avea dreptul sa semneze respectivul contract.

Dosarul a fost deschis la inceputul lui 2011, dupa ce fostul lider Marius Petcu a fost arestat pentru coruptie.

In dosar au mai fost audiati si alti proprietari de hoteluri.

La iesirea de la audieri, Liviu Luca a declarat ca nu stie exact pentru ce a fost chemat sa dea declaratii, dar a precizat ca are calitatea de invinuit in dosar.

Liviu Luca a preluat in luna martie conducerea confederatiei sindicale in locul lui Marius Petcu, dupa ce acesta a fost arestat.

Liviu Luca este si el unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania si a fost citat ca martor in procesul in care Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, Luca fiind considerat un apropiat al lui SOV.