Liviu Dragnea ramane in inchisoare. Ce actiune a intreprins unul dintre judecatorii din complet

Marti, 25 Mai 2021, ora 09:29
9949 citiri
Liviu Dragnea ramane in inchisoare. Ce actiune a intreprins unul dintre judecatorii din complet
Liviu Dragnea, fostul lider PSD FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Curtea de Apel Bucuresti urma sa judece marti, 25 mai, cererea de eliberare conditionata a lui Liviu Dragnea.

Termenul a fost amanat dupa ce unul dintre judecatori a facut declaratie de abtinere.

Anterior, fostul lider PSD a solicitat stramutarea dosarului in care se judeca eliberarea sa conditionata, argumentand ca judecatorul nu este impartial.

Judecatorul Alin Raduinea Benone trebuia sa solutioneze cererea de stramutare a dosarului, dar a formulat o cerere de abtinere, astfel ca dosarul a fost amanat pentru 14 iunie 2021.

Minuta instantei

"Solutia pe scurt: In temeiul art.68, alin.5, Cod de procedura penala, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedura penala, admite declaratia de abtinere formulata de judecatorul Benone-Alin Raduinea. In temeiul art.275, alin.3, Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 24.V.2021".

Pe 27 aprilie, Judecatoria Sectorului 5 a respins, ca neintemeiata, cererea de eliberare conditionata depusa de Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia instantei nu este insa definitiva, iar Dragnea a facut contestatie.

In motivarea deciziei, magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 spune ca Liviu Dragnea indeplineste fractia de 2/3 din pedeapsa, necesara pentru a fi eliberat conditionat, insa, din analiza coroborata a situatiei personale a fostului lider PSD, instanta nu si-a format convingerea ca acesta a dat dovezi temeinice de indreptare.

"Instanta apreciaza ca scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la functia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetatean trebuie sa fie constient de consecintele la care s-ar expune in cazul incalcarii legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla implinire a fractiei si in contextul unui comportament civilizat - normal de altfel, ar fi de natura a avea un efect total opus. Evident, o astfel de masura nu ar fi de natura a avea un efect descurajant, ba din contra, ar dovedi o lipsa de reactie din partea statului fata de cei care incalca normele legale", spunea Judecatoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
#Liviu Dragnea, #PSD, #eliberare conditionata, #inchisoare , #justitie