Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lista tarilor cu risc ridicat a fost din nou actualizata de CNSU, vineri. Croatia iese din zona galbena

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 19:43
2967 citiri
Lista tarilor cu risc ridicat a fost din nou actualizata de CNSU, vineri. Croatia iese din zona galbena
Actualizare a listei tarilor din zona de risc/Foto: Aeroportul Otopeni/Facebook

Croatia a fost scoasa vineri de pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, anunta Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Potrivit hotararii CNSU, decizia a fost luata in conformitate cu rectificarea efectuata de ECDC referitor la numarul de cazuri din aceasta tara.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta de vineri modificarea listei zonelor cu risc epidemiologic ridicat si a eliminat Croatia de pe lista, in conformitate cu rectificarea efectuata de ECDC referitor la numarul de cazuri din aceasta tara.

Croatia se afla pe lista actualizata joi. Croatia a inregistrat peste 237.080 cazuri de coronavirus, iar in ultimele 24 de ore doar 371. De la inceputul pandemiei, au murit 5.282 de oameni.

Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina la intrarea in Romania, fusese actualizata joi si intra in vigoare de luni, 15 februarie. Testul PCR negativ este obligatoriu la imbarcare pentru cei care vin din zonele de pe lista. De asemenea, carantina a fost redusa la 10 zile. Exceptie de la obligativitatea prezentarii unui testul PCR negativ fac cei care au efectuat vaccinul anti-Covid, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut Covid si au documente care sa dovedeasca acest lucru.

Lista publicata de CNSU cuprinde urmatoarele tari si zone: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks si Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent si Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franta, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elvetia, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a mai adoptat, vineri, o hotarare privind acordarea de asistenta internationala cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenta cu produse, materiale si echipamente sanitare necesare in procesul de vaccinare anti-COVID.

Potrivit hotararii, se va acorda asistenta internationala, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, constand in produse de urgenta medicala, de stricta necesitate: 1.500.000 masti chirurgicale, 100.000 masti de protectie de tip FFP3, 100.000 combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte si 100.000 manusi de unica folosinta cu manseta medie.

Mai puteti citi:

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#tari cu risc, #cnssu, #zona galbena, #coronavirus Romania, #restrictii calatorie , #coronavirus