Lista celor mai afectate zone din Romania, din cauza Covid-19. Locurile in care se inregistreaza cele mai multe cazuri noi de imbolnaviri

 Sambata, 01 August 2020, ora 21:20
Lista celor mai afectate zone din Romania, din cauza Covid-19. Locurile in care se inregistreaza cele mai multe cazuri noi de imbolnaviriFOTO: Arhiva Ziare.com

Bucurestiul se mentine pe locul unu in privinta numarului de cazuri noi de pacienti diagnosticati cu Covid-19, conform datelor prezentate de autoritati, sambata, 1 august.

In ultimele 24 de ore, in Capitala s-au inregistrat 118 de cazuri noi, din cele 1.225 de cazuri inregistrate la nivel national, in aceeasi perioada de timp.

Capitala este urmata, in privinta cazurilor noi inregistrate in ultimele 24 de ore, de Prahova - 118 cazuri. Pe locul trei la nivel national este judetul Arges, cu 92 de cazuri noi.

Evolutia imbolnavirilor cu noul coronavirus in ultima saptamana

Nu mai putin de 1.225 de cazuri noi si 36 de decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, conform raportului autoritatilor prezentat de sambata, 1 august.

La ATI sunt internati 401 pacienti, sambata, fata de 409, cate cazuri erau raportate la ATI, vineri.

Vineri, 31 iulie, numarul cazurilor noi de coronavirus a fost de 1.295, iar numarul deceselor inregistrate in 24 de ore a ajuns la 39.

Joi, 30 iulie, numarul cazurilor noi de coronavirus a fost de 1.356 pentru 24 de ore, iar cel al deceselor de 35. La ATI erau 402 pacienti in stare grava.

Miercuri, 29 iulie, numarul cazurilor noi de coronavirus a fost de de 1.182 dupa efectuarea a 22.049 teste. Tot in acest interval au murit 30 romani din cauza COVID-19. La ATI se aflau 377 de persoane in stare grava.

Marti, 28 iulie, Grupul de Comunicare Strategica a raportat un numar de 1.151 de imbolnaviri si 33 de decese in 24 de ore. Procentul de pozitivare a fost de 5.44%, mult mai mic decat cel din ziua precedenta, de 14.46%.

Luni, 27 iulie, au fost raportate 1.104 cazuri noi si 19 decese, in 24 de ore, dupa efectuarea a doar 7,633 de teste.

In prezent, Romania se afla pe locul 44 in lume, la numarul de infectari, potrivit datelor centralizate pe platforma worldometers.

De la inceputul pandemiei, in lume s-au inregistrat peste 17,7 milioane de cazuri de imbonaviri. 683.491 de oameni au murit din cauza COVID-19, pe glob.

Harta judetelor in care s-a impus obligativitatea purtarii mastii de protectie. Care sunt reglementarile

Pe fondul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 din Romania, mai multe judete au impus obligativitatea purtarii mastii de protectie si in spatiile publice deschise.

Ziare.com va prezinta o trecere in revista a celor 12 judete care au adoptat aceasta masura pana acum, alaturi de directivele impuse de fiecare Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta in privinta locurilor stabilite si a intervalelor orare.

1. Arges

Argesul este primul judet care a adoptat aceasta masura, hotararea fiind luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta marti, 28 iulie, si intrand in vigoare miercuri, 29 iulie. Potrivit hotararii, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele de pe raza administrativ-teritoriala a judetului Arges, incepand cu varsta de cinci ani, in spatiile inchise si deschise, pentru grupuri mai mari de doua persoane care nu locuiesc la aceeasi adresa.

In plus, administratorii societatilor comerciale care organizeaza evenimente private, cum ar fi nunti, botezuri sau aniversari, vor reduce durata evenimentelor pana la ora 22.00 in cursul saptamanii si pana la ora 23.00 sambata si duminica. In cadrul acestor evenimente, sunt interzise interactiunile fizice de tip joc sau dans in grupurile de persoane care nu locuiesc la aceeasi adresa.

Mai mult, programul activitatilor de tip fast-food, drive-in, jocurilor de noroc, caselor de pariuri si cazinourilor se va reduce pana la ora 22.00 in cursul saptamanii si pana la ora 23.00 sambata si duminica.

2. Dambovita

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita a hotarat ca, incepand cu 30 iulie, masca de protectie sa fie purtata si in spatiile publice deschise in care sunt organizate piete, targuri sau oboare. Comerciantii care isi desfasoara activitatea in aceste locatii trebuie sa poarte atat masca, cat si manusi.

3. Galati

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati va adopta, incepand cu 1 august, o decizie prin care se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele cu varsta de peste 5 ani, in spatiile aglomerate publice si in perimetrul de asteptare din exteriorul tuturor institutiilor publice. De exemplu, in parcuri, faleze si piete, intervalul orar in care masca trebuie purtata este 16.00-23.00, iar in statiile de transport in comun intervalul este 07.00-22.00.

4. Brasov

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov va adopta, incepand cu 1 august, obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele prezente in pietele agroalimentare, permanente sau temporare, inchise sau deschise, precum si in targurile de animale sau de produse traditionale.

In plus, masca va fi purtata la toate evenimentele, de orice natura, unde exista aglomerari de persoane, indiferent daca se desfasoara in interior sau in exterior.
Sunt incluse si toate arterele pietonale intens frecventate. Sunt exceptati doar copiii cu varstasub 5 ani.


5. Valcea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea a decis ca, in vederea reducerii riscului epidemiologic, toate persoanele din judetul Valcea, inclusiv cele aflate in tranzit, sa poarte masca de protectie in spatiile deschise aglomerate, unde nu se poate asigura distantarea sociala, cum ar fi targurile, pietele agro-alimentare, strandurile, piscinele, garile, autogarile, sau statiile de transport in comun. In plus, in spatiile in care se manipuleaza produse si marfuri, se vor purta manusi de protectie.


6. Iasi

Potrivit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, purtarea mastii de protectie devine obligatorie in intervalul 1-14 august, pentru toate persoanele care au implinit 5 ani, in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare, cum ar fi statiile de autobuz sau persoanele, falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si exteriorul obiectivelor turistice. De la regula se pot abate persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante si copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

7. Prahova

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a hotarat ca incepand cu 1 august, ora 07.00, sa instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si in exteriorul obiectivelor turistice, in intervalele orare 07.00-11.00 si 15.00-23.00.

8. Buzau

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau a hotarat introducerea obligativitatii purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele care au implinit 5 ani, in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare a mijloacelor de transport in comun, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si in exteriorul obiectivelor turistice, in intervalele orare in care se desfasoara respectivele activitati.


9. Constanta

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis ca masca devine obligatorie incepand cu 1 august, ora 00.00, in spatiile publice, in intervalul orar 18.00-24.00. Sunt incluse falezele, piatetele, parcurile de distractii si agrement, targurile, pietele si oboarele, statiile de autobuz si peroanele garilor, curtile si perimetrele exterioare ale obiectivelor si lacasurilor de cult. Se adauga spatiile exterioare ale institutiilor si autoritatilor publice, delfinariul si orice loc in care se formeaza aglomerari de persoane, in exterior, si nu se poate respecta distanta de 2 metri.

Lista zonelor turistice de pe litoral unde masca e obligatorie de la 1 august, intre orele 18.00-24.00:

Mamaia - Faleza, promenada, satul de vacanta, piateta de la Cazinoul din Mamaia;
Constanta - Gara, Delfinariu, in curtile bisericilor, faleza cazino, Portul Tomis (terase), Piata Ovidiu;

Eforie Nord-Sud - Zona de promenada, faleza de la Belona pana in capatul de sud, aleile pietonale din centrul statiunilor, unde sunt multe magazine;

Costinesti - Toata zona de pomenada de langa mare, plus aleile pietonale;

Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai - aleile pietonale plus zonele de promenada de langa tarmul marii si parcul de distractii de la Neptun;

Vama Veche - Strada mica, zona de parcare de langa plaja si toata aleea paralela cu plaja, zona teraselor si a cluburilor.

10. Vrancea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea a adoptat o hotarare prin care impune obligativitatea purtarii mastii de protectie incepand de la 1 august, in spatiile aglomerate, inchise sau deschise, fiind incluse pietele, targurile, oboarele, statiile de autobuz, garile, parcarile magazinelor, slujbele religioase din curtea bisericii, dar si parcurile, gradinile publice si zonele de agrement.

11. Gorj

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Gorj a hotarat obligativitatea purtarii mastii de protectie si pastrarea distantarii in spatiile publice deschise, incepand cu 1 august. Sunt incluse pietele, parcarile, statiile mijloacelor de transport in comun si zonele de promenada (zona centrala si parcurile din Municipiul Targu Jiu si din orasele si comunele din Gorj).

Sunt excluse persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta si copiii cu varsta sub 5 ani.

12. Arad

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele, incepand cu varsta de 5 ani, in pietele agro-alimentare permanente sau temporare, inchise sau deschise, precum si in spatiile de tipul targurilor de animale sau de produse traditionale, balciuri, oboare, piete/targuri saptamanale, in incinta aeroportului, statiilor CFR, autogarilor si in statiile mijloacelor de transport in comun, incepand cu 1 august.

13. Calarasi

In Calarasi situatia este diferita, in sensul ca a fost aprobata o hotarare prin care se recomanda purtarea mastii in spatiile deschise aglomerate, dar nu este obligatorie.

Giurgiu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi faleze, piete deschise, targuri, oboare, gari, autogari, statii pentru transportul in comun, parcuri, locuri de joaca. Persoanele care desfasoara activitati fizice intense si in conditii de munca solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta, precum si copiii cu varsta mai mica de cinci ani fac exceptie de la aceste prevederi.

Totodata, prin decizia CJSU au fost interzise comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice, in intervalul orar 23,00 - 6,00.

Satu Mare

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Satu Mare a decis ca masca devine obligatorie incepand cu 1 august si sunt vizate pietele agroalimentare, targurile din judet, Piata de vechituri si Piata de masini.


CITESTE SI:

Coronavirus Romania. 1.225 de cazuri noi si 36 de decese, in ultimele 24 de ore. Alti 401 pacienti sunt internati la Terapie Intensiva

 Articol citit de 17368 ori

Citeste si:
Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
DigiSport.ro: Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Ultimul tun! Bombele legislative
din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Adevarul.ro: Ultimul tun! Bombele legislative din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
Fanatik.ro: Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
TelekomSport.ro: BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
Digi24.ro: Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
StirileProTV.ro: In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
DigiSport.ro: Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Business24.ro: Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
LIFE.ro: Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"