Liber la moastele Sfintei Parascheva. Jandarmii au permis si accesul celor care nu sunt din municipiul Iasi

Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 15:194593 citiri
Liber la moastele Sfintei Parascheva. Jandarmii au permis si accesul celor care nu sunt din municipiul Iasi

Peste 3.000 de oameni asteaptau, la ore amiezii, sa intre in curtea Catedralei Mitropolitante din Iasi ca sa se roage la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit Digi24, jandarmii nu ar mai fi tinut cont de domiciliul pelerinilor, care, potrivit unei hotarari a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, trebuie sa fie in municipiul Iasi.

Au fost proteste in dimineata zilei de miercuri, chiar in timpul Liturghiei de sarbatoare. Protestele au continuat o vreme in fata catedralei. Cateva sute de persoane au vrut sa forteze intrarea in curte, insa au fost blocate de jandarmi.

Se pare, insa, ca intr-un final s-a facut un compromis si li s-a permis accesul la racla si pelerinilor care nu sunt din municipiul Iasi. Multi dintre oameni nu poarta, insa, masca si nici nu tin cont de distantarea fizica.

O hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, adoptata la sfarsitul saptamanii trecute, spune ca pana pe 15 octombrie inclusiv pot intra sa se inchine doar cei care au domiciliul in municipiul Iasi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News