Legile Justitiei scot iar oamenii in strada: Mars de la Guvern la Parlament sub sloganul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 10:12
20929 citiri
Legile Justitiei scot iar oamenii in strada: Mars de la Guvern la Parlament sub sloganul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei, pasat recent de Tudorel Toader de la minister direct la Parlament, le-a atras atentia romanilor, care duminica au organizat un mars prin care vor sa-si arate dezaprobarea si sa le aminteasca celor de la Putere ca inca sunt cu ochii pe ei.

Evenimentul este organizat, ca si celelalte proteste din Piata Victoriei, pe Facebook, in contextul in care de controveersatul proiect se ocupa acum chiar Florin Iordache, ministrul care a demisionat dupa OUG 13, care a scos sute de mii de romani in strada. De asemenea, in timp ce CSM, presedintele Inaltei Curti si procurorul general au cerut la unison intoarcerea proiectului de lege la Ministerul Justitiei pentru continuarea procedurilor deja incepute, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca proiectul ramane in Parlament, unde va fi adoptat pana la finalul acestui an.

"Stam noi simbolic cat vrem la guvern, realitatea este ca guvernul este doar o marioneta, iar Legile Justitiei se fac acum in Parlament. Duminica ne strangem la Guvern, iar la ora 19:00 plecam in mars, catre Casa Poporului", arata organizatorii protestului de duminica, 5 noiembrie, pe pagina de Facebook special dedicata evenimentului, care poarta titlul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!".

Acestia spun ca motive de iesit in strada ar fi destule, enumerand, printre altele, faptul ca daca proiectul va fi adoptat in forma actuala "Inspectia Judiciara va deveni o unealta politica in mana ministrului Justitiei", iar "numirea procurorilor-sefi de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice".

"Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. Ne putem lua adio de la o justitie independenta", mai arata sursa citata.

Pe de alta parte, luni, senatorii juristi au avizat negativ un proiect de lege care ii impiedica pe cei condamnati penal sa ocupe functia de presedinte al tarii, urmand votul in plen.

"Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia. Haide si tu la o plimbare prin Bucuresti, care sa se auda pana in Senat si Parlament", se arata in incheierea anuntului mobilizator.

Pana la ora redactarii acestei stiri si-au exprimat interesul pentru participarea la acest mars peste 1.600 de internauti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mars Guvern Parlament legile Justitiei , #proteste