Legea USR de infiintare a "DNA-ului padurilor" a fost adoptata de Senat. UDMR nu a votat actul normativ

Marti, 16 Iunie 2020, ora 20:14
Legea USR de infiintare a "DNA-ului padurilor" a fost adoptata de Senat. UDMR nu a votat actul normativ
FOTO: Pixabay.com

Senatul a adoptat marti, in calitate de for decizional, propunerea legislativa a USR privind infiintarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Mediu (DIIM), supranumita "DNA-ul padurilor".

Legea a fost adoptata aproape in unanimitate, cu 119 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si 11 abtineri (UDMR). De asemenea, s-au mai abtinut si Calin Popescu Tariceanu (ALDE), precum si senatorul Ioan Simionca, tot de la ALDE.

Cei de la USR au criticat faptul ca maghiarii nu au votat actul normativ, subliniind ca "de-a lungul timpului au incercat sa vaneze padurile statului si au profitat in urma defrisarilor".

"Uniunea Salvati Romania transmite ca votarea proiectului de lege inseamna un moment istoric pentru combaterea infractionalitatilor de mediu din tara noastra. Prin infiintarea DNA-ului Padurilor Parlamentul arata ca protejarea mediului devine o prioritate pentru Romania", a transmis USR intr-un comunicat de presa, scrie G4Media.

Conform legii, Directia de Investigare a Infractiunilor de Mediu se infiinteaza, in cadrul Parchetului general, ca structura specializata in combaterea infractiunilor impotriva mediului inconjurator si isi exercita atributiile pe intreg teritoriul Romaniei.

DIIM va fi condusa de un procuror-sef, iar in cadrul ei vor lucra un numar de cel mult 295 de procurori, dar nu mai putin de 10; 290 de ofiteri si agenti de politie judiciara, nu mai putin 25 de posturi ocupate prin detasare sau concurs, dupa caz; 40 de specialisti - nu mai putin de cinci si 270 de angajati - personal auxiliar de specialitate, economic si administrativ, dar nu mai putin de 25 de posturi.

Sefull DIIM urmeaza sa fie numit la fel ca procurorul general al Romaniei si procurorii-sefi ai DNA si DIICOT: prin decret semnat de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei si cu avizul Sectiei pentru procurori a CSM, mai arata sursa citata.

 Articol citit de 3771 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  GHEORGHEPANAIT
  17.06.2020, 01:21
  Asa de curiozitate..
  De ce mi-ati sters postarea anterioara unde intrebam cine sunt cei 11 care s-au abtinut?
  RB2015
  16.06.2020, 22:02
  UDMR
  Uite domnule cum ii apara UDMR pe secui, udemerei vor liber la taiat/ras padurile si nu ii lasa majoritari opresori. Uite de ce le trebuie autonomie la udemerei, sa poata taia si ei in voie fara sa fie "opresati de valahi". Astept articolul lui Demeny demascand "noua opresiune si optuziunea valahilor"
  Rapidulet
  16.06.2020, 21:48
  Cum sa voteze ungurii legea, cand au ciopartit padurea impreuna cu
  romanii!! Se vede clar ca cei care nu au votat aceasta lege au si interese personale.
  rc
  16.06.2020, 20:53
  bravo lor, un pas inainte
  daca va fi nevoie de imbunatatiri la lege, se vor face si acelea, dar era obligatoriu sa se faca ceva imediat, cat mai e ceva de salvat
  Teddy62
  17.06.2020, 01:43
  eu zic sa nu spargeti sampania inca...
  stati sa vedeti rezultate mai intai!
  poate fi doar o manevra de a deturna opinia publica...
  Te-o
  16.06.2020, 22:20
  UDMR se auto-demasca drept o organizatie mafiota !
  Felicitari USR pentru aceasta lege!
  Le propun o lege care sa oblige revizuirea tuturor "retrocedarilor",fara discriminare!
  In Ardeal a fost un jaf de nedescris retrocedandu-se ceeace fusese despagubit generos de statul roman antebelic(nu comunist!)in cadrul legilor "optantilor"!
  Multi dintre acestia(evident nepotii)au falsificat,corupt etc documente si factori decidenti pentru a intra in posesia unor bunuri pentru care bunicii lor primisera despagubiti in integrum de la guvernele romane ante-belice!Teo
  n.italy
  16.06.2020, 20:49
  Duhul „Drujbei lui D-zeu” pluteste peste UDMR-eu !
  Dar v-ati mira sa fie numit sef un sef de la UDMR ? Eu,nu..
  medgidnicolai
  17.06.2020, 11:43
  acesta este un lucru foarte bun.
  sa vedem daca presedintele promulga aceasta lege. am ceva rezerve.