Klaus Iohannis se intalneste joi cu Marcel Vela si Raed Arafat pentru a analiza situatia provocata de pandemie

Joi, 30 Iulie 2020, ora 08:13
1886 citiri
Klaus Iohannis se intalneste joi cu Marcel Vela si Raed Arafat pentru a analiza situatia provocata de pandemie
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, si cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, pentru a analiza situatia generata de pandemie. Totodata, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta este asteptat sa decisa zonele unde terasele si cluburile se vor inchide la ora 23.00.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca joi se intalneste, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, si cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, pentru "o analiza la zi" a situatiei generate de pandemia de coronavirus.

Discutia vine in conditiile in care presedintele a catalogat situatia ca fiind "extrem de grava".

"Este, dupa parerea mea, un moment critic, iar masurile de protejare a populatiei, in contextul in care Romania a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situatia este extrem de grava si trebuie sa fim constienti de necesitatea imperativa a tinerii sub control a epidemiei", a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategica anunta, zilnic, de mai bine de o saptamana, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, in timp ce specialistii au anuntat in repetate randuri ca, in municipiul Bucuresti, dar si in unele zone din tara, situatia locurilor de Terapie Intensiva destinate pacientilor cu coronavirus este problematica.

Din cauza faptului ca de opt saptamani numarul de imbolnaviri creste constant, autoritatile au impus noi masuri, intre acestea fiind purtarea mastii de protectie in locuri deschise, daca este aglomeratie, dar si inchiderea teraselor si a cluburilor la ora 23.00.

Seful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seara, ca locurile si intervalele orare in care masca este obligatorie in spatii de schise vor fi stabilite de catre Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, la propunerea Directiilor de Sanatate Publica, in timp ce inchiderea teraselor si a altor localuri se va dispune de catre CNSU.

"Urmeaza sa aiba loc o sedinta CNSU unde vor fi propuse zonele sau unitatile teritorial - administrative unde se va aplica restrictie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente si acest lucru va avea loc cel mai probabil maine", a anuntat Arafat, miercuri seara.

Arafat a precizat ca inchiderea teraselor la ora 23.00 nu se va dispune pentru intreaga tara, ci doar pentru acele judete sau zone - cum ar fi cele turistice - unde sunt aglomerari mari de persoane si riscul epidemiologic este ridicat.

Accident grav de motocicletă în Pasajul Unirii din Capitală. Două persoane sunt rănite. Circulaţia în zonă este restricţionată
Accident grav de motocicletă în Pasajul Unirii din Capitală. Două persoane sunt rănite. Circulaţia în zonă este restricţionată
Un bărbat şi o femeie au fost răniţi, marţi seară, 26 martie, după ce motocicleta pe care se aflau a intrat în peretele Pasajului Unirii din Capitală. Circulaţia în zonă este...
Restricții de exprimare impuse de un judecător lui Donald Trump. Despre ce nu va mai avea voie să vorbească miliardarul
Restricții de exprimare impuse de un judecător lui Donald Trump. Despre ce nu va mai avea voie să vorbească miliardarul
Judecătorul procesului penal de la New York al lui Donald Trump, Juan Merchan, i-a impus marţi fostului preşedinte restricţii de exprimare cu privire la martori, juraţi şi personalul...
#pandemie, #coronavirus, #masuri, #restrictii, #intalnire, #presedinte , #eveniment