Kelemen Hunor: 100%, UDMR nu va semna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban. Avem de gestionat alte probleme

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 14:17
2335 citiri
Kelemen Hunor: 100%, UDMR nu va semna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban. Avem de gestionat alte probleme
Foto: Hepta.ro

Kelemen Hunor a declarat ca UDMR nu va semna o motiune de cenzura impotriva guvernului. Liderul Uniunii a precizat ca nu i se pare oportun sa vii cu o motiune de cenzura, intr-o perioada in care exista alte probleme care trebuie gestionate, insa nici nu considera ca o astfel de actiune ar fi o catastrofa, deoarece este un instrument constitutional pe care Opozitia il are la dispozitie.

"Nu stiu. Nu am discutat. Vom discuta la momentul potrivit. Nu cred ca, in perioadele in care sunt alte probleme, e oportun sa vii cu o motiune de cenzura, dar nici nu vad o catastrofa, fiindca este un instrument constitutional in mana Opozitiei. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor intampla in august. Eu atata pot sa va spun, ca noi nu vom semna o motiune de cenzura. Asta e 100%. Mai departe, mi-e greu sa spun, ca in acest moment discutam doar teoretic ca ar exista, va exista, e posibil. Cand va exista, atunci putem intra in detalii", a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la RFI, intrebat daca UDMR va semna motiunea de cenzura anuntata de PSD pentru luna august.

Kelemen Hunor a mai spus ca amanarea alegerilor locale nu va rezolva nimic, ci doar va crea alte probleme.

"Cu amanarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme. In acest moment, eu nu cred ca amanarea alegerilor ar fi o solutie buna pentru autoritatile locale, ci ar amana doar, pana cand, pana unde, pana anul viitor? Si ce se va rezolva? Raman autoritatile locale, cu primari si consilieri locali, care nu au mandatul reinnoit, nu au legitimitatea necesara pentru a munci. Eu cred ca in ziua alegerilor, prin dublarea sectiilor de votare, se poate reduce riscul de imbolnavire si asta ar fi solutia pentru ziua alegerilor", a completat liderul UDMR.

El a adaugat ca, in cazul in care sunt amanate alegerile, ele ar mai putea fi organizate abia in luna mai sau iunie a anului viitor.

"Daca amanam, atunci inseamna ca undeva anul viitor in mai, in iunie, putem organiza, nu cred ca pot fi organizate mai repede. Pentru ca nu cunoastem foarte multe inca despre acest virus, nu se stie cand va fi valul doi, cum va arata valul doi, daca va fi in primavara anului viitor, daca va fi in iarna care ne asteapta, o iarna oricum dificila. Deci din acest punct de vedere, nici stiintific nu poti sa aduci argumente ca va fi mai bine peste jumatate de an, peste un an, peste cat timp, din pacate", a conchis presedintele Uniunii.

Presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anuntat ca in mod "categoric" social-democratii vor introduce in luna august motiunea de cenzura la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Ciolacu a sustinut ca nu poate exista un "haos mai mare", nici in ceea ce priveste gestionarea crizei sanitare si nici in ceea ce priveste starea economiei. El a adaugat ca au fost deja stranse 202 semnaturi pentru introducerea motiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#coronavirus, #pandemie, #alegeri, #motiune, #PSD, #PNL, #UDMR, #kelemen hunor, #Ludovic Orban, #marcel ciolacu , #coronavirus