Jurnalistii TVR ii cer lui Sassu capul sefei de la Stiri

Joi, 02 Iulie 2009, ora 19:16 2473 citiri

16 din cei 110 jurnalisti ai Directiei Stiri din TVR i-au cerut, intr-o scrisoare, presedintelui SRTv Alexandru Sassu demiterea directorului interimar al departamentului - Madalina Radulescu, a declarat pentru Ziare.com Catalin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Sassu.

Cei 16 jurnalisti o acuza pe Madalina Radulescu ca se afla la conducerea departamentului Stirilor TVR de aproape doi ani fara concurs si ca nu are pregatirea profesionala necesara pentru postul pe care il detine.

Scrisoarea cere conducerii SRTv sa redea publicului platitor de taxe controlul asupra conducerii Stirilor TVR. De altfel, directia Stirilor TVR nu a fost ferita de scandaluri in ultima vreme.

In urma cu doua saptamani, doua jurnaliste ale TVR au fost amenintate ca vor fi concediate de catre sefa stirilor Televiziunii Romane deoarece nu au vrut sa-si asume raspunderea unei editii a "Telejurnalului".

Editorul Adriana Gulea si producatorul Doina Georgescu sunt in vizorul sefilor TVR, dupa ce la editia din 6 iunie a "Telejurnalului" a fost invitat Liviu Dragnea, vicepresedintele PSD si seful de campanie al partidului.

In cadrul emisiunii, acesta a discutat despre "jocurile coalitiei", desi campania electorala se terminase. Mai mult, Liviu Dragnea a vorbit 12 minute, desi spatiul de emisie pentru "Tema zilei" era de 10 minute.

De aceea, Consiliul National al Audiovizualului a somat public TVR 1 pentru ca in cadrul emisiunii s-au dezbatut teme din campanie.

Madalina Radulescu a fost numita director interimar al Departamentului Stiri in octombrie 2007.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News