Judecatorul Mateescu, cutremurat de amploarea protestelor magistratilor: Ecoul reactiei lor eu nu pot sa il ignor

Vineri, 01 Martie 2019, ora 15:08 8397 citiri
Foto: Facebook/Bogdan Mateescu

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, marturiseste ca este cutremurat atunci cand ii vede pe colegii lui cum stau in fata instantelor si parchetelor in toata tara.

"Si eu, alaturi de ei, imi doresc din suflet ca lucrurile sa se normalizeze, imi doresc conditii decente de lucru pentru justitie, imi doresc ca sistemul judiciar sa nu fie o tinta nedreapta a unor atacuri din media, a atitudinii unora sau altora mai mult sau mai putin interesati, tinta unor masuri intempestive percepute ca avand potential de destabilizare", scrie Mateescu, vineri, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, judecatorii si procurorii trebuie lasati sa-si indeplineasca profesia, in mod independent si cu responsabilitate.

"Voi face tot ce depinde de mine pentru ca acestea sa se intample.

Magistratii ies in fata instantelor, oameni buni.

Iar ecoul reactiei lor eu nu pot sa il ignor", conchide judecatorul.

Sute de judecatori si procurori si-au exprimat nemultumirile, vineri, intr-unul dintre cele mai mari proteste ale magistratilor din Romania.

Citeste detalii aici: Exasperati de OUG 7 si de opacitatea lui Toader, sute de magistrati au iesit in strada. Imaginile protestului (Galerie foto video)

I.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News