Ministrul Educatiei, somat de magistrati sa spuna de ce intarzie verdictul in cazul presupusului plagiat al lui Lucian Netejoru

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 10:01
2426 citiri
Ministrul Educatiei, somat de magistrati sa spuna de ce intarzie verdictul in cazul presupusului plagiat al lui Lucian Netejoru
Judecatorul Lucian Netejorul este seful Inspectiei Judiciare FOTO Captura Romania TV

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) solicita ministrului Educatiei Sorin Cimpeanu sa verifice si sa spuna public daca seful Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru a plagiat in teza de doctorat.

AMASP mai solicita sa spuna public care este motivul pentru care CNATDCU tergiverseaza sa se pronunte asupra acestei suspiciuni.

"AMASP solicita public ministrului educatiei, Sorin Cimpeanu, sa efectueze verificarile institutionale necesare si sa expuna public motivul pentru care CNATDCU tergiverseaza complice sa se pronunte daca jud. dr. Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare, a plagiat teza sa de doctorat: "Particularitati manageriale in cooperarea politieneasca internationala pentru prevenirea spalarii banilor", permitandu-i sa beneficieze de sporuri presupus necuvenite pentru studiile doctorale invocate si sa poata solicita, in curand, pensia de serviciu calculata prin raportare si la aceste sume.

Este nepermis ca o suspiciune de o asemenea gravitate privind lipsa de onoarea si integritate sa fie lasata sa planeze atata timp tocmai asupra sefului institutiei chemate sa verifice integritatea magistratilor. Este cu atat mai grav cu cat aceasta suspiciune il face pe dl. jud. dr. Lucian Netejoru vulnerabil in functia ocupata", a transmis procurorul Alexandra Lacranjan pe pagina eu de Facebook.

"Constatam cu uimire ca CNATDCU are nevoie de mai mult timp sa citeasca teza de doctorat a domnului jud. dr. Lucian Netejoru, decat i-a fost acestuia necesar sa o scrie.

Pasivitatea CNATDCU e cu atat mai de neinteles, cu cat nu poate fi epuizant efortul de a citi stufoasa bibliografie de 3 carti din care jud. dr. Lucian Netejou si-a incropit teza de doctorat (dupa cum am aflat din presa) si pe care a sustinut-o in anul 2010 la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti.

Ar putea fi avut in vedere, contextual, ca desi a ales o tema privind managementul, toata activitatea de manager a domnului Lucian Netejoru in cadrul Inspectiei Judiciare trezeste suspiciunea ca lecturarea celor 3 carti din bibliografie a fost cel mult superficiala avand in vedere numarul de anulari si respingeri a actiunilor disciplinare exercitate si criticile constante la nivel national si international privind actiunile si modul de coordonare ale activitatii de inspectie", a mai spus procuroarea.

ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#procurorul Lucian Netejoru, #plagiat, #ancheta, #amasp, #CNATDCU , #justitie