Judecatorul Damian Dolache, mentinut in functie dupa ce a fost condamnat pentru ca a condus beat, a facut parte din completul care a dat sentinta privind pelerinajele

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 15 Decembrie 2020, ora 09:55
7982 citiri
Judecatorul Damian Dolache, mentinut in functie dupa ce a fost condamnat pentru ca a condus beat, a facut parte din completul care a dat sentinta privind pelerinajele
Foto: captura video CSM

Magistratul Damian Dolache de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Bucuresti a facut parte din completul care a anulat decizia care permite participarea la sarbatorile religioase doar persoanelor care au domiciliul in localitatea unde se desfasoara activitatea respectiva. Sentinta poate fi contestata cu recurs.

In 2019, judecatorul Damian Dolache a fost condamnat definitiv la 10 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului. O sentinta care a ramas definitiva dupa ce Sectia Speciala a retras apelul procurorilor.

El a ramas in continuare in functia de magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unei decizii date de Sectia pentru judecatori a CSM.

Damian Dolache este cunoscut dupa ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrati care au dispus initial achitarea Marianei Rarinca in cazul de santaj reclamat de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Tot Dolache a fost magistratul care a decis incetarea procesului in cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Ontanu, dupa ce a constatat ca faptele s-au prescris.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat luni decizia care permite participarea la sarbatorile religioase doar persoanelor care au domiciliul in localitatea unde se desfasoara activitatea respectiva, decizia instantei nefiind definitiva. Completul a fost fomat din magistratii Madalina-Elena Vladu-Crevon (presedinte), Veronica Dumitrache si Damian Dolache, conform sentintei publicate de Lumea Justitiei.

Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat luni, 14 decembrie, pe reclamatia Mihaelei Meuca, care a cerut anularea articolului numarul 2 din hotararea numarul 47 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta din data de 5 octombrie 2020.

"Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Guvernul Romaniei. Respinge actiunea fata de acest parat ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge ca inadmisibila cererea de interventie accesorie in interesul paratei Guvernul Romaniei. Admite actiunea fata de paratul CNSU. Anuleaza art.2 din Hotararea nr.47/2020 a CNSU", se arata in minuta instantei.

Articolul 2 din hotararea numarul 47 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta precizeaza: "Organizarea de sarbatori religioase este permisa numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau resedinta in localitatea unde se desfasoara activitatea, fara participarea persoanelor/pelerinilor din alte localitati".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#damian dolache pelerinaje, #damian dolache condamnat, #Damian Dolache judecator, #pelerinaje , #magistrati