Judecatorii anuleaza o decizie a Universitatii Bucuresti prin care taxele de scolarizare ale studentilor la Drept erau indexate cu rata inflatiei. Pozitia Universitatii

Joi, 04 Februarie 2021, ora 15:50
2444 citiri
Judecatorii anuleaza o decizie a Universitatii Bucuresti prin care taxele de scolarizare ale studentilor la Drept erau indexate cu rata inflatiei. Pozitia Universitatii
UB trebuie sa anuleze partial o decizie a Senatului. Foto: Facebook/ Universitatea Bucuresti

Tribunalul Alba a anulat joi, 4 februarie, decizia prin care Consiliul de Administratie al Universitatii Bucuresti indexarea taxelor de scolarizare incepand cu data de 1 octombrie 2020, cu rata inflatiei de 3,8%, in ceea ce priveste taxele datorate de studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Instanta a anulat partial si hotararea Senatului Universitatii Bucuresti, prin care a fost aprobata decizia. Decizia poate fi contestata cu recurs, potrivit minutei instantei.

"Sa restituie sumele indexate"

Decizia a fost anuntata pe Facebook de Andrei Nicolae Popa, membru in Comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii a Universitatii Bucuresti, cel care a deschis actiunea in instanta.

"Am castigat procesul cu Universitatea din Bucuresti! Tribunalul Alba a stabilit ca indexarea taxelor cu rata inflatiei este nelegala!

Aceasta hotarare a facut dreptate pentru miile de studenti la taxa din UB si sutele de mii de studenti la taxa din universitatile romanesti! Aceasta hotarare opreste ABUZURILE UNIVERSITATILOR DE A MAJORA TAXELE PE DURATA CICLULUI DE STUDII!

Sunt dispus sa ingrop securea razboiului cu UB daca aceasta isi va recunoaste vina, isi va cere iertare public fata de studenti si le va restitui sumele indexate!," scrie Andrei Nicolae Popa, pe Facebook.

Minuta instantei

"Admite in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Popa Andrei Nicolae, in contradictoriu cu parata Universitatea Bucuresti. Anuleaza in parte Decizia nr.60/17.03.2020 emisa de catre Consiliul de Administratie al Universitatii Bucuresti, prin care s-a decis indexarea taxelor de scolarizare incepand cu data de 1.10.2020, cu rata inflatiei de 3,8%, in ceea ce priveste taxele datorate de studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Anuleaza in parte Hotararea fara numar din perioada 19-20 martie 2020 adoptata de catre Senatul Universitatii Bucuresti, prin care a fost aprobata Decizia nr. 60/17.03.2020 emisa de catre Consiliul de Administratie al Universitatii Bucuresti privind indexarea incepand cu data de 1.10.2020, cu rata inflatiei de 3,8%, a taxelor de scolarizare datorate de catre studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Respinge in rest cererea formulata de reclamant. Obliga parata sa-i plateasca reclamantului suma de 100 de lei cheltuieli de judecata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul si motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Alba. Pronuntata azi 4.02.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei," potrivit portalului instantelor.

Pozitia Universitatii Bucuresti

Universitatea Bucuresti a anuntat ca in acest caz va astepta motivarea instantei pentru a face recurs.

"Decizia de astazi a Tribunalului Alba este una in prima instanta, deci nu discutam in acest moment despre o hotarare definitiva. Pe de alta parte, dupa cum se poate vedea pe portalul dedicat, instanta admite "in parte" cererea studentului. Asteptam motivarea deciziei pentru a face apoi recurs.", Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al Universitatii din Bucuresti.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#proces studenti, #studenti scoala, #indexare inflatie taxe , #magistrati