Judecatori si magistrati pensionati fac cheta sa cumpere materiale de protectie pentru spitale

Luni, 30 Martie 2020, ora 16:12
3385 citiri
Judecatori si magistrati pensionati fac cheta sa cumpere materiale de protectie pentru spitale
Foto: Arhiva Pixabay

Angajatii Tribunalului din Braila strang bani pentru a achizitiona materialele necesare cadrelor medicale de la Spitalul Judetean din oras. Pana in prezent, judecatorii si ceilalti functionari au donat 10.000 de lei, suma fiind folosita pentru a comanda echipamente de protectie.

La actiunea initiata de angajatii Tribunalului au aderat si mai multi judecatori pensionari. Cu banii stransi pana in prezent a fost facuta o prima comanda de materiale medicale, dar actiunea va continua.

"Consideram ca in acest moment este nevoie de solidaritate si responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicatiilor oferite de autoritati, si solidaritate pentru a proteja viata celor mai vulnerabili dintre noi. Avand in vedere situatia complicata pe care Spitalul Judetean de Urgenta Braila si cadrele medicale o traverseaza, la nivelul instantelor a fost agreata o initiativa de strangere de fonduri, in vederea procurarii unor produse imperios necesare care ulterior vor fi donate Spitalului de Urgenta.

Pana in prezent, prin contributia personalului instantelor brailene a fost stransa o prima transa de bani, iar actiunea este in plina desfasurare. De precizat ca am primit donatii si de la judecatorii pensionari. O parte dintre materiale au fost deja comandate si speram ca in cel mai scurt timp sa poata fi livrate", au anuntat reprezentantii Tribunalului Braila.

Materialele vor fi trimise direct la Spitalul Judetean, aceasta fiind cea mai mare unitate medicala din judetul Braila.

La inceputul lunii martie, vicepresedintele Tribunalului Braila, judecatorul Daniela Vicol, a fost izolat la domiciliu dupa ce a calatorit in Italia, izolarea realizandu-se insa dupa doua zile in care magistratul s-a aflat la serviciu.

Apelul Forumului Judecatorilor

Saptamana trecuta, Forumul Judecatorilor din Romania a facut un apel la solidaritate catre toti magistratii, inclusiv cei pensionati, in scopul de a contribui cu donatii pentru achizitionarea materialelor necesare pentru prevenirea raspandirii infectiilor respiratorii cauzate de COVID-19, in special a testelor pentru depistarea acestui virus.

"Inainte de a fi magistrati, suntem oameni, iar in aceste zile, in care toata tara este paralizata de aceasta pandemie, trebuie sa fim alaturi de cei care fac eforturi si sacrificii pentru sanatatea tuturor, expunandu-se infectarii cu COVID-19, din cauza contactului cu persoane netestate, pentru ca fiecare zi in care nu sunt testati toti pacientii care intra in contact cu personalul medical va prelungi considerabil perioada de criza medicala in care ne aflam", spun reprezentantii FJR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#judecatori donat medici, #medici echipamente , #magistrati