S-a pensionat Ionut Mihai Matei, judecatorul de la Inalta Curte care i-a condamnat pe Nastase, Udrea sau Becali

Luni, 24 Mai 2021, ora 14:21 5026 citiri
Ionut Matei, judecatorul care a dat condamnari in cele mai mari dosare de corptie din Romania FOTO Cujjust.ro

Judecatorul Ionut Mihai Matei, membru titular al Completului de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a iesit la pensie. Magistratul a dat sentinte in cele mai grele dosare de coruptie in care au fost condamnati Adrian Nastase, Elena Udrea sau Gigi Becali.

Ionut Matei urmeaza sa fie eliberat din functie la data de 1 iunie, conform sursei citate.

Inlocuitorul judecatorului Ionut Mihai Matei, in completul de 5 judecatori, urmeaza sa fie desemnat miercuri 26 mai prin tragere la sorti, a anuntat Curtea Suprema intr-un comunicat remis presei.

Magistratul a facut parte din completul de judecata care a dat sentinte in cele mai grele dosare de coruptie din Romania.

Printre acestea, dosarul "Gala Bute", in care fostul ministru a Turismului, Elena Udrea a primit o condamnare de 6 ani cu executare, dosarul "Zilele Tineretului" in care fostul ministru Monica Iacob Ridzi a primit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, dosarul "Cet Govora", unde fostul parlamentar si fost ministru al Transporturilor, Dan Sova, a fost si el condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. Pe lista condamnarilor completului de 5 judecatori de la ICCJ din care a facut parte si judecatorul Ionut Matei se afla multi alti condamnati celebri: fostul premier, Adrian Nastase, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Zambaccian", fostul primar al Constanei, Radu Mazare, condamnat la 9 ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale, dar si Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul "Valiza".

Ionut Matei a fost vicepresedinte al Instantei supreme in perioada 2013 - 2016, atunci cand institutia era condusa de Livia Stanciu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News