Judecatoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, revoltata ca a fost mutata: La penal nu voi renunta niciodata! (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 19:10
7523 citiri
Judecatoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, revoltata ca a fost mutata: La penal nu voi renunta niciodata! (Video)
Foto: Curtea de Apel Bucuresti

Judecatoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare, Camelia Bogdan, s-a aratat nemultumita ca a fost mutata de la Sectia Penala la Sectia de Contencios Administrativ.

Aceasta decizie a fost luata de conducerea Curtii de Apel Bucuresti, pe 3 noiembrie, motivul fiind ca la Sectia de Contencios administrativ este deficit de personal si ca magistratul participa la prea multe cursuri de perfectionare.

Ulterior, judecatoare Camelia Bogdan a postat pe un forum intern al magistratilor din Romania un mesaj in care arata ca nu este de accord cu aceasta hotarare si ca nu va "renunta niciodata la penal", iar Romania Curata a intrat in posesia textului.

Judecatoarea din dosarul ICA vrea un post la Consiliul Europei

"Dragi colegi, va multumesc pentru mesaje si pentru sustinere! Eu voi ataca planificarea de sedinta de la sfarsitul anului, daca nu voi fi planificata in sedinte la Sectia penala...mi-am exprimat disponibilitatea sa intru si acolo unde Curtea are nevoie de mine, contenicos, comercial, fara a renunta la sedintele din penal...si...nici la obligatia de a ma perfectiona in mod continuu, indiferent de ce mi s-ar aduce la cunostinta ca ar zice unii si altii (...).

Adevarul e ca pentru a stapani Dreptul penal al afacerilor e nevoie de cunostiinte pluridisciplinare...si...sunt multe lucruri de invatat...daca nu citesc, nu imi dezvolt rationamente noi...dar la penal nu voi renunta niciodata (...) ", a scris Camelia Bogdana.

Voiculescu, mesaj din inchisoare pentru judecatoarea care l-a bagat dupa gratii

Magistratului i s-a reprosat de catre conducere ca participa la prea multe cursuri de perfectionare si, prin urmare, lipseste prea mult de la serviciu.

"Doamna judecator Camelia Bogdan activeaza in cadrul Sectiei a II-a penale a Curtii de la 1 iulie 2014 si inca de la inceput dumneaei s-a angajat sa participe la diverse manifestari stiintifice (seminarii/conferinte), la unele dintre acestea fara sa aiba avizul conducerii Curtii, fapt ce a condus uneori la neparticiparea acesteia in sedintele de judecata in care fusese planificata, fiind nevoiti sa participe judecatorii din planificarea de permanenta.

In alte situatii, doamna presedinte a Sectiei a II-a penale a trebuit sa solicite Colegiului de conducere modificarea planificarilor sedintelor de judecata pentru a permite doamnei judecator Bogdan Camelia sa participe la unele evenimente, la care isi luase angajamentul ca va participa fara sa solicite in prealabil acordul conducerii Curtii", se arata in motivarea Colegiului de conducere al CAB.

Conducerea Curtii de Apel a mai aratat ca la Sectia Contencios este deficit de personal, asa ca judecatoarea Bogdan si un alt magistrat au fost mutate aici timp de trei luni.

Precizam ca judecatoarea Viorica Costiniu, al carei sot a fost condamnat pentru coruptie, este mentinuta la Sectia Penala.

Judecatoarea din dosarul lui Nicusor Constantinescu, in vizorul Inspectiei Judiciare

CSM: Viorica Costiniu, aparent incompatibila, poate judeca dosarele DNA

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Camelia Bogdan mutata sectie, #Camelia Bogdan mutata sectie penala , #justitie