Mesajul de condoleante transmis de presedintele Iohannis Reginei Elisabeta a II-a: "Printul Philip ramane o sursa de inspiratie pentru intreaga lume"

Vineri, 09 Aprilie 2021, ora 19:18 2671 citiri
Klaus Iohannis Foto: presindency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, mesaje de condoleante reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si lui Charles, print de Wales, in urma decesului printului Philip, duce de Edinburgh, anunta Administratia Prezidentiala.

"In numele poporului roman si al meu personal, doresc sa transmit Majestatii Voastre si intregii Familii Regale condoleante si regrete pentru dureroasa pierdere suferita. Alteta Sa Regala Printul Philip a fost si ramane o sursa de inspiratie nu numai pentru milioane de cetateni ai Regatului Unit si Commonwealth-ului, dar si pentru intreaga lume", a transmis seful statului reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, in mesajul adresat printului de Wales, Klaus Iohannis a evocat faptul ca printul Philip "a fost un exemplu de loialitate, verticalitate si demnitate". "Memoria sa va ramane in constiinta omenirii drept o personalitate remarcabila, iar plecarea sa lasa in urma un gol de neumplut", a mai transmis presedintele Romaniei.

Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a incetat din viata, la varsta de 99 de ani, a anuntat vineri Palatul Buckingham.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth si baron de Greenwich, cunoscut si sub numele Philip Mountbatten, s-a nascut pe 10 iunie 1921 in Corfu, Grecia si a detinut titlul de print al Greciei si Danemarcei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News