Jandarmul anului 2012: Un capitan care a salvat zece copii in aceasta iarna

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 22:14 1921 citiri
Foto: Ministerul de Interne

Un capitan care a salvat zece copii in perioada ninsorilor abundente a fost desemnat "Jandarmul anului", ministrul de Interne, Gabriel Berca, felicitandu-l marti cu ocazia implinirii a 162 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.

Ministrul Gabriel Berca a inmanat inspectorului general al Jandarmeriei Costel Gavrila Drapelul de Lupta la implinirea a 162 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, in cadrul ceremoniei capitanul fiind recompensat cu titlul de "Jandarmul anului".

Titlul de "Jandarmul anului" a fost acordat capitanului Daniel D. din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, sub comanda caruia un echipaj de jandarmi au salvat o suta de persoane, din care zece copii, in perioada ninsorilor abundente, el insusi transportand pe jos, un kilometru si jumatate, un copil de sase zile, pana la un echipaj SMURD.

In cadrul ceremoniei, alti cinci jandarmi au fost recompensati cu plachete de onoare, doi pentru interventia pentru salvarea de vieti omenesti si deszapezire, iar trei pentru prinderea unor persoane care au comis infractiuni.

De ziua Jandarmeriei Romane, 125 de cadre militare au fost inaintate in gradul militar urmator, inaintea expirarii stagiului minim in grad, dintre care 75 de ofiteri si 50 de subofiteri.

Ministrul Gabriel Berca i-a asigurat pe jandarmi ca atat timp cat va fi sef al Ministerului Administratiei si Internelor le va asigura cadrul legal si le-a cerut sa asigure stabilitatea si ordinea la alegerile locale.

"Va fi o perioada cu multe evenimente de natura politica, (evenimente - n.red) democratice, dumneavoastra sunteti cei care veti asigura stabilitatea. Aveti o cota mare de incredere in randul populatiei, dumneavoastra si ISU. (...) Va multumesc pentru faptul ca in fiecare zi sunteti acolo unde este necesar", a declarat ministrul Gabriel Berca.

Ministrul Berca a mai declarat ca va participa, in 6 mai, la ceremonia organizata cu ocazia plecarii a 76 de jandarmi in misiune in Afganistan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News