Ce spune Jandarmeria Romana despre protestatarul din Braila filmat "intr-o balta de sange": "Era o esarfa rosie"

Miercuri, 31 Martie 2021, ora 13:12
5986 citiri
Ce spune Jandarmeria Romana despre protestatarul din Braila filmat "intr-o balta de sange": "Era o esarfa rosie"
Video cu un protestatar din Braila care parea ranit la cap a deveit viral pe internet

"Jandarmeria Romana face precizari cu privire la imaginile suprinse in timpul protestelor anti-restrictii din Braila in care un tanar cazut pe jos parea ca zace intr-o balta de sange. Pata de sange era in realitate o esarfa de culoare rosie pe care tanarul o purta la gat, se arata intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Romane.

"In incercarea de a induce ideea unei interventii abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanti a postat pe retelele de socializare un clip video in care prezinta un tanar cazut pe jos, cu o pata de culoare rosie in jurul capului, sugerand ca este vorba de sange, ca urmare a unei interventii a fortelor de ordine. Facem precizarea ca tanarul respectiv avea in jurul gatului o esarfa de culoare rosie si in niciun caz nu era vorba despre sange, asa cum tot in imaginile postate, se demonstreaza acest aspect. Barbatul respectiv tocmai fusese sanctionat de catre jandarmi cu suma de 1.950 lei pentru incalcarea prevederilor legale", se arata in comunicat.

Sursa citata a precizat ca la Braila, o parte dintre manifestanti a aruncat cu obiecte contondente asupra jandarmilor, ranind un jandarm si avariind mai multe autospeciale.

La protestul de la Braila au participat peste 100 de persoane, depasind limita maxima admisa de lege.

"Desi au fost somati sa inceteze actiunile agresive, acestia au continuat sa se manifeste in acelasi mod. In jurul orei 23.45, grupul de persoane violente a traversat in fuga intersectia Caii Calarasilor cu Bulevardul Independentei si s-a urcat in doua taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Politie si de un echipaj de jandarmi venit in sprijin. Manifestantii violenti au fost somati sa coboare, dar acestia au refuzat, fiind necesara extragerea lor. Dupa extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Politiei pentru aplicarea masurilor legale. Ulterior, 18 persoane au fost sanctionate contraventional", a transmis purtatorul de cuvant al IJJ Braila.

Jandarmeria Romana a asigurat masurile de ordine si siguranta a participantilor la protestele care au avut loc ieri, in 71 de localitati.

Pana la acest moment, au fost aplicate organizatorilor si participantilor 644 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 368.350 de lei, in principal, pentru nedeclararea manifestatiilor, desfasurarea acestora in intervalul de timp in care normele legale prevad restrictionarea circulatiei si permit deplasarea in afara locuintei pentru motive strict reglementate, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara.

In 38 dintre cele 71 de localitati in care au avut loc manifestatii publice, s-a depasit numarul maxim de participanti prevazut de lege, respectiv 100 de persoane.

La protestul din Capitala, pe timpul deplasarii coloanei de manifestanti, la intersectia Vasile Parvan cu bulevardul Mihail Kogalniceanu, un barbat a fost surprins de jandarmi in timp ce sustragea bauturi racoritoare din vitrinele unei benzinarii. Acesta a fost condus la Sectia de Politie 5, unde au fost intocmite documentele de sesizare pentru infractiunea de furt, a precizat Jandarmeria Romana in comunicatul de presa.

Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#video, #jandarmerie, #protest, #Braila, #ranit, #sange , #proteste