Jandarmeria Romana plateste aproape trei milioane de lei pentru achizitia de manusi de unica folosinta. Contractul, atribuit fara licitatie

Marti, 09 Iunie 2020, ora 07:4912864 citiri
Jandarmeria Romana plateste aproape trei milioane de lei pentru achizitia de manusi de unica folosinta. Contractul, atribuit fara licitatie
FOTO Facebook/Jandarmeria Romana

Jandarmeria Romana a atribuit, prin negociere fara publicare prealabila, un contract de 2,8 milioane de lei fara TVA, care vizeaza achizitia a 2.151.000 de perechi de manusi de unica folosinta. Potrivit SICAP, contractul i-a fost atribuit firmei Biolab Scientific, iar termenul de livrare este de 10 de zile calendaristice de la data incheierii contractului.

Potrivit SICAP, Jandarmeria Romana a intentionat sa cumpere si 2.4 milioane de masti de protectie, la pretul de 2.5 lei/bucata, si 1.1100 de perechi de manusi de unica folosinta cu manseta medie, la pretul de 17.9 lei pereche. Valoarea totala a contractelor pentru cele trei produse era estimata la 8,9 milioane lei fara TVA. Procedura de achizitie pentru masti si manusi de unica folosinta cu manseta medie au fost, insa, anulate. Astfel, Jandarmeria Romana a atribuit un singur contract: cel pentru achizitia manusilor de unica folosinta.

Potrivit SICAP, Jandarmeria Romana a justificat achizitia manusilor prin procedura negocierii fara publicare prealabila prin "extrema urgenta determinata de evenimente care nu puteau fi prevazute de catre autoritatea contractanta si in conformitate cu conditiile stricte prevazute de directive".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News