Jandarmul care a incendiat nouă mașini după o criză de gelozie a fost trimis în judecată. Prejudiciul se ridică la 100.000 de euro

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 09:40 1853 citiri
În urma cercetărilor, s-a stabilit că cel care a provocat incendiul este un ofiţer din Jandarmeria Galaţi FOTO cancan.ro

Jandarmul din Galaţi acuzat că a incendiat o maşină dintr-o parcare, ulterior focul distrugând alte opt autoturisme, a fost trimis în judecată. El este acuzat de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi au finalizat rechizitoriul, pe care l-au trimis instanţei de judecată.

În noaptea de 12-13 octombrie, un incendiu violent a izbucnit într-o parcarea unui bloc situat pe strada Brăilei din municipiul Galaţi cuprinzând mai multe maşini parcate. Pentru stingerea incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care la final au stabilit că focul a fost pus intenţionat la unul dintre autoturisme şi s-a extins apoi la celelalte din cauza vântului.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cel care a provocat incendiul este un ofiţer din Jandarmeria Galaţi, care a incendiat un autoturism din motive de gelozie. Ulterior, focul s-a extins la alte vehicule din parcare, astfel că în final 9 maşini au fost distruse. Pagubele sunt în valoare de 100.000 de euro.

Conform anchetatorilor, pentru a-şi acoperi urmele, jandarmul gălăţean s-a folosit de funcţia pe care o ocupa şi a determinat doi subalterni să întocmească documente false, prin care să arate că în noaptea incendiului el ar fi fost angrenat în mai multe acţiuni de control. În cele din urmă, adevărul a ieşit la iveală. Ofiţerul din Jandarmeria Galaţi a fost arestat preventiv, în prezent el aflându-se după gratii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News