Cum a fost jefuit un șef al Fiscului în timp ce era în vacanță în Thailanda. Hoții au plecat cu un seif în care erau 500.000 de euro

Marti, 24 August 2021, ora 09:57
8456 citiri
Cum a fost jefuit un șef al Fiscului în timp ce era în vacanță în Thailanda. Hoții au plecat cu un seif în care erau 500.000 de euro
Petru Lupșac nu a putut justifica 390.000 de lei FOTO Facebook/Petru Lupșac

Mai mulți membri ai unei grupări specializate în furturi din locuințe au fost condamnați la începutul lunii august la pedepse cuprinse între doi ani și o lună de închisoare cu suspendare și 19 ani și trei luni de închisoare. Sentința pronunțată de Tribunalul Timiș scoate la iveală cum a fost prădat fostul șef al Finanțelor din Oțelu Roșu, de la care hoții au furat un seif cu aproape 500.000 de euro.

Potrivit adevarul.ro, casa lui Petru Lupşac, la vremea faptelor (2013) șef al Administrației Financiare din Oțelu Roșu, a fost spartă în timp ce bărbatul era în vacanţă, în Thailanda, împreună cu soţia.

Potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Timiş, Lupșac, a cărui familie derula şi afaceri cu fier vechi, a ajuns să fie prădat de hoţi după ce în oraş i s-a dus vestea că e plin de bani şi are maşini scumpe. „În tot oraşul s-a auzit că deţine în casă suma de 500.000 de euro, pe care doreşte să o investească!”, a declarat un martor din dosar.

Bărbatul, arată adevarul.ro, a povestit că la începutul lunii ianuarie, în timp ce era într-o sală de păcănele a rămas fără bani, cerându-le mai multor persoane să îl împrumute. Aflat în local, unul dintre cei care avea să fie pus ulterior sub acuzare, i-a spus bărbatului să îi ceară lui Lupşac. Martorul i-a scris şefului Finanţelor pe Facebook, iar acesta i-a scris înapoi că nu poate răspunde pentru că e plecat în concediu în Thailanda.

Informaţia că Lupşac e în Thailanda a ajuns şi la urechile hoţului, care a dat informația unor „băieți profesioniști”.

Hoții au intrat în casă cu chei potrivite, au furat un seif în care se aflau 4.000 de euro și cheia de la garaj, iar peste două seri au revenit și, folosind telecomanda găsită în seiful furat, au intrat în garaj, de unde au furat un seif în care se aflau aproximativ 500.000 de euro.

Potrivit adevarul.ro, după jaful al cărui victimă a fost, Petru Lupşac, a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. În urma unui proces care a durat mai mulţi ani, Comisia de Control a Averilor a anulat mare parte din raportul ANI, arătând că cea mai mare parte din averea lui Lupşac este justificată, dispunându-se confiscarea unei sume de 208.564 lei, reprezentând valoarea depunerilor efectuate de terţe persoane în conturile familiei Lupşac.

În recurs, Curtea Supremă a dispus, în iunie 2021, confiscarea, de la Lupşac, a unei sume de 390.000 de lei care nu a putut fi justificată. Într-un alt proces, fostul şef al Fiscului a fost achitat pentru fals în declaraţii după ce a demonstrat în instanţă că a vândut pălincă, prune, mere şi fân în valoare de 218.000 de lei. Dacă sentinţa de condamnare a hoţilor care l-au prădat rămâne definitivă, Lupşac va trebui să primească de la spărgători 4.000 de euro şi aproximativ 1,8 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Codin Maticiuc: "3000 de euro pentru cine îl găsește pe acest hoț" Video cu momentul furtului
Codin Maticiuc: "3000 de euro pentru cine îl găsește pe acest hoț" Video cu momentul furtului
Codin Maticiuc vrea să prindă o persoană care, conform spuselor lui, a furat un telefon. El a postat și un clip video cu momentul furtului. "Tipul din fotografie a furat telefonul unui...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#jaf, #hot, #Otelu Rosu, #Petru Lupsac seif hoti , #justitie