20 de ani de închisoare pentru femeia care și-a pus amantul să-i omoare soțul italian. Acesta o salvase dintr-un bordel

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 16:02 9977 citiri
Nicoleta Postolici şi italianul Mario Monaco FOTO: Adevărul.ro

S-a pronunțat sentința în cazul unei crime care a avut loc în urmă cu doi ani. O femeie din Galați, care nu se mai înțelegea cu soțul ei, un italian cu 32 de ani mai în vârstă, și își făcuse un amant, l-a pus pe cel din urmă să-i "dea o lecție" soțului, însă bărbatul a murit în urma loviturilor aplicate.

Femeia își tocmie amantul şi pe un prieten al acestuia ca să îi bată soţul. Însă de la bătaie s-a ajuns la crimă. Nenorocirea s-a petrecut în seara de 30 decembrie 2019, în localitatea Buciumeni, din judeţul Galaţi. Judecătorii i-au condamnat la ani grei de închisoare, scrie Adevărul.

A salvat-o dintr-un bordel

Nicoleta Postolici şi italianul Mario Monaco (64 de ani) erau împreună de 12 ani, de când ea avea 19 ani.

Potrivit martorilor, până să-l cunoască pe bărbat, femeia a practicat prostituția în Tecuci (judeţul Galaţi) şi în Italia. Italianul s-a îndrăgostit de ea şi a scos-o din lumea sordidă în care trăia, ba chiar la un moment dat s-au căsătorit.

După cum spun vecinii, lucrurile au început să o ia razna între cei doi în vara anului 2019, când Nicoleta Postolici şi-ar fi făcut un amant de 21 de ani în localitatea ei natală Buciumeni, unde locuia de ceva timp cu italianul.

O serie de martori din sat spun că scandalurile dintre ea şi Mario Monaco ar avea la origine gelozia acestuia, care ar fi acuzat-o de infidelitate, dar şi de faptul că fetiţa de doi ani pe care cei doi o au ar fi, de fapt, făcută cu amantul.

2.500 de lei pentru o ”corecție”

Mai multe persoane din anturajul celor doi au declarat că italianul ar fi lovit-o pe femeie de mai multe ori, lucru care a determinat-o să îi tocmească pe cei doi bărbaţi, cu 2.500 de lei, pentru a-l bate pe soţul ei.

Planul era ca aceștia să îi aplice doar o corecţie italianului, dar lucrurile au scăpat de sub control şi bărbatul de 64 de ani a decedat la scurt timp după ce a fost lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele.

În faţa anchetatorilor, cei trei au avut o atitudine oscilantă. După ce iniţial au negat faptele, ulterior, sub presiunea probelor (există o expertiză medico-legală concludentă, dar şi declaraţii de martori, care spun că femeia căuta de mai multe luni să angajeze pe cineva care „să-i dea o lecţie” italianului), au recunoscut că l-au agresat pe bărbatul pe nume Mario Monaco.

Toţi trei, inclusiv alţi martori, au confirmat că Nicoleta Postolici nu se afla în locuinţă în acel moment, ci era plecată la părinţii ei, după ce soţul ei, beat fiind, o bătuse.

20 de ani de închisoare pentru soția italianului ucis

Tribunalul Galaţi a condamnat-o pe Nicoleta Postolici (32 ani) la 20 de ani de închisoare pentru instigare la omor calificat, o pedeapsă similară fiind aplicată şi unuia dintre complicii săi, George Andrei Huţănaşu (22 de ani), pentru omor calificat. Al doilea complice, Adrian Bogdan Chirvăsuţă (22 de ani), a primit 10 ani de închisoare tot pentru omor calificat. Decizia instanţei, pronunţată pe 1 noiembrie, nu este definitivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News