Italia va folosi o aplicatie pentru depistarea contactelor unei persoane infectate

Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 16:142585 citiri
Italia va folosi o aplicatie pentru depistarea contactelor unei persoane infectate
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile din Italia vor folosi o aplicatie pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave in lupta sa impotriva epidemiei de COVID-19. Aceasta va fi folosita in scurt timp in mai multe regiuni test.

Domenico Arcuri, comisarul guvernului italian pentru criza COVID-19, a semnat joi seara un decret pentru utilizarea aplicatiei Immuni creata de compania Bending Spoons din Milano, a precizat guvernul pe site-ul sau.

Aplicatia, creata cu sprijinul unui centru medical, respecta regulile enuntate de Uniunea Europeana, conform site-ului.

Ea se bazeaza pe tehnologie bluetooth si nu pe geolocalizare. Fiecare persoana poate alege sa o descarce sau nu si dispune de controlul datelor sale personale care nu sunt transfarete din telefonul utilizatorului.

Concret, daca o persoana care foloseste aplicatia descopera ca este pozitiva cu COVID-19, ea este cea care isi trimite datele unui server care analizeaza istoricul deplasarilor pentru a stabili toate contactele prin bluetooth ale persoanei bolnave si ii avertizeaza pe cei susceptibili sa fi intrat in contact cu ea.

Compania Bending Spoons a cedat gratuit guvernului toate drepturile de utilizare a aplicatiei, precum si viitoarele actualizari, conform aceleiasi surse.

In lupta impotriva epidemiei care a facut peste 22.000 de morti si a imbolnavit oficial aproape 170.000 de persoane, Italia va introduce progresiv teste serologice pentru a detecta persoanele care au dezvoltat o forma de imunitate impotriva noului coronavirus prin prezenta de anticorpi.

Attilio Fontana, presedintele regiunii Lombardia, cea mai afectata din Italia, cu aproape 12.000 de decese, a anuntat astfel lansarea la 21 aprilie a acestor teste serologice in numeroase zone din regiunea sa.

Citeste si Ofiter roman in Italia: Socul e puternic. Traversezi orasul si dupa cativa kilometri abia daca zaresti una, doua persoane