ISU a inchis si a amendat cu 100.000 de lei cel mai mare centru comercial din Bacau

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 09:48
2535 citiri
ISU a inchis si a amendat cu 100.000 de lei cel mai mare centru comercial din Bacau
Foto: Luceafarul.ro

Cel mai mare centru comercial din Bacau, "Luceafarul", a fost inchis miercuri de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care a descoperit in urma unui control nereguli legate de securitatea la incendii.

De asemenea, administratorul centrului comercial a fost amendat cu 100.000 de lei, potrivit Mediafax.

Reprezentantii ISU Bacau care au mers in control la magazin au descoperit o cale de evacuare blocata, in timp ce iluminatul de siguranta nu functiona.

Se intampla in Romania: Sala polivalenta de 10 milioane de euro, inchisa de ISU

Totodata, inspectorii au mai gasit instalatii electrice defecte si improvizate, sisteme de stingere a focului neverificate, precum si hidranti acoperiti cu pereti din rigips.

O alta problema a fost descoperita la subsolul cladirii, unde nu erau asigurate conditiile pentru evacuarea fumului.

"Magazinul avea acordul nostru de functionare din anul 2001, insa, prin recompartimentarea cladirii, necesita o noua autorizatie de la ISU. In consecinta, vechea autorizatie a fost anulata si cladirea se supune din nou autorizarii, conforma actualei legislatii. Magazinul a mai fost verificat o data in luna septembrie si atunci a fost sanctionat cu avertisment", a explicat purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Incendiu in Colectiv: Pompierii au verificat noaptea cluburile din Constanta - ce-au gasit (Video)

Astfel, inspectorii ISU au pus sigilii pe usile de acces in centrul comercial, au suspendat activitatea acestuia si l-au amendat pe administrator cu 100.000 de lei.

In centrul comercial "Luceafarul", care are sase etaje si o suprafata de peste 7.000 de metri patrati, functioneaza zeci de magazine.

Inspectorii ISU au intensificat controalele in cluburi, restaurante si centre comerciale in urma incendiului din Colectiv, soldat cu moartea a 56 de persoane. Numeroase localuri au fost inchise, iar proprietarii amendati.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#magazin Bacau inchis, #centru Bacau inchis ISU , #amenda