Iordache nu intelege de ce protesteaza magistratii: Nu se justifica. Modificarile nu afecteaza independenta

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 20:334712 citiri
Iordache nu intelege de ce protesteaza magistratii: Nu se justifica. Modificarile nu afecteaza independenta
Foto: Facebook/ Florin Iordache

Deputatul Florin Iordache a declarat marti ca modificarile care se aduc Legilor Justitiei nu afecteaza independenta si nu ingradesc lupta impotriva coruptiei, motiv pentru care protestele magistratilor sunt nejustificate.

"Am spus ca vom face o dezbatere transparenta si din mediul juridic ne vin diverse amendamente, fie ca discutam de asociatii, de parchete. Referitor la magistrati, cele trei Legi ale Justitie s-au facut in Parlament cu ascultarea celor interesati, pe baza amendamentelor depuse.

V-am spus ca niciuna nu ingradeste lupta impotriva coruptiei, nu aduce atingere independentei justitiei, acum mi se pare normal sa aiba loc pasul doi in Parlament", a sustinut marti Florin Iordache.

Deputatul a mai spus ca, dupa ce legile trec de Parlament, orice formatiune nemultumita poate sesiza Curtea Constitutionala.

Intrebat daca se justifica protestele magistratilor, Iordache a raspuns: "fara indoiala, nu. Legile, asa cum sunt, nu aduc atingere independentei sau luptei impotriva coruptiei. Fie ca discutam de coduri, de legi, aceasta dezbatere are loc in Parlament. Maine continuam cu invitarea tuturor celor interesati".

Amintim ca, de fapt, asa-zisele dezbateri pe modificarile din Justitie facute in Parlament s-au facut cu ignorarea totala a opiniei magistratilor, netransparent si in graba.

Sute de magistrati au protestat luni in Bucuresti si mai multe orase fata de modificarile aduse legilor justitiei. Magistrati si procurori din Constanta, Cluj, Galati, Brasov si Olt, au iesit in fata instantelor judecatoresti si au manifestat in liniste.