Judecatorul Ionut Matei, cel care i-a condamnat pe Adrian Nastase sau Radu Mazare, vrea sa se pensioneze

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 17:51 93794 citiri
Judecatorul Ionut Matei/Foto: Clujjust.ro

Ionut Matei, unul dintre judecatorii din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Baneasa si-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit publicatiei G4media, care citeaza surse judiciare.

La sfarsitul anului trecut, completul din care a facut parte si Matei i-a trimis dupa gratii pe omul de afaceri Remus Truica, dar si pe avocatul Robert Rosu de la casa de avocatura "Tuca, Zbircea si asociatii" si i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz si pe asa zisul print Paul al Romaniei. Condamnarea avocatului a starnit protestele unor avocati din Romania sub hashtagul #JeSuisRobert.

In varsta de 50 de ani, Ionut Matei este considerat unul dintre cei mai severi magistrati din Romania, fost vicepresedinte al Curtii Supreme in perioada 2013-2016, atunci cand instanta suprema a fost condusa de Livia Stanciu.

A facut parte din completul de 5 care a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de inchisoare. Anterior, a facut parte din completele care au dat decizii in cazurile a doi fosti ministri de Interne: Gabriel Berca, condamnat definitiv la doi ani cu executare, si Cristian David, condamnat in faza de fond la 5 ani cu executare. Acesta a facut parte si din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Constantei la noua ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor frauduloase de pe litoral.

Ionut Matei a condus Completul de 5 judecatori care a decis condamnarea fostului europarlamentar Adrian Severin - 4 ani de inchisoare cu executare si sentinta finala din dosarul Microsoft: Gabriel Sandu - 3 ani, Dorin Cocos - 2 ani si 4 luni, Gheorghe Stefan - 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani si 4 luni.

Ionut Matei a mai judecat dosarul "Trofeul Calitatii" pe fond si a dispus condamnarea fostului premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare. Aceasta sentinta a fost mentinuta de completul de cinci judecatori condus pe atunci de Livia Stanciu, presedintele Curtii Supreme.

Ionut Matei a fost presedintele Completului de 5 judecatori care l-a condamnat pe Adrian Nastase la 4 ani de inchisoare. De asemenea, Ionut Matei a pronuntat, inainte de 2013, si sentinta de condamnare in dosarul lui Gregorian Bivolaru (sase ani de inchisoare). Inainte de pronuntarea sentintei, judecatorul a primit o scrisoare de amenintare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
eleanu
rank 1
de ce nu s-a pensionat mai repede, ci tocmai acum ?
Gurgui017
rank 5