Klaus Iohannis, mesaj special de Pesah. "Sarbatoare a renasterii, reinnoieste calatoria initiatica a evreilor in intampinarea libertatii"

Duminica, 28 Martie 2021, ora 21:332201 citiri
Klaus Iohannis, mesaj special de Pesah. "Sarbatoare a renasterii, reinnoieste calatoria initiatica a evreilor in intampinarea libertatii"
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei. FOTO: Captura video

Presedintele Klaus Iohannis afirma, in mesajul transmis cu ocazia sarbatorii de Pesah, ca parabola traversarii pascale ramane o lectie despre puterea credintei, care se transmite din generatie in generatie. "Desi distantarea sociala ne obliga sa ne adaptam modul in care marcam marile noastre sarbatori, am convingerea ca traditia de Pesah va continua sa inspire curaj, rabdare, solidaritate si comuniune spirituala cu cei drag", considera Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj cu ocazia Sarbatorii de Pesah, acesta fiind de Sergiu Nistor, consilier prezidential - Departamentul Cultura, Culte si Minoritati Nationale, in cadrul ceremoniei desfasurate la Templul Coral din Bucuresti, arata Administratia Prezidentiala.

"Cu prilejul sarbatorii de Pesah, am deosebita placere sa adresez conducerii si tuturor membrilor Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania felicitari, insotite de calde urari de pace, sanatate si buna convietuire. Sarbatoare a renasterii si a comuniunii, Pesah reinnoieste, in fiecare an, calatoria initiatica a evreilor in intampinarea libertatii si a taramului fagaduintei. Parabola traversarii pascale ramane o lectie despre puterea credintei, care se transmite din generatie in generatie", a afirmat Iohannis.