Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele Iohannis, in vizita la INSP: Nu intentionez sa revenim la starea de urgenta. Sunt adeptul masurilor preventive

Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 15:11
4357 citiri
Presedintele Iohannis, in vizita la INSP: Nu intentionez sa revenim la starea de urgenta. Sunt adeptul masurilor preventive
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis FOTO: Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri dupa-amiaza, Institutul National de Sanatate Publica (INSP).

La finalul vizitei, seful statului a sustinut o declaratie de presa.

Principalele declaratii:

Am facut o vizita la INSP despre care se vorbeste foarte mult in ultima vreme si am vrut sa am o discutie directa cu expertii care se ocupa de acest domeniu. Am gasit o institutie cu oameni foarte dedicati, competenti, care se straduiesc sa faca fata unei situatii foarte complicate de pandemie. Am apreciat munca pe care o fac, proiectele care sunt in curs, faptul ca se preocupa de resursa umana.

Despre pandemie am discutat destul de mult. Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici.

Daca vrem sa avem o viata apropiata de realitate trebuie sa respectam cateva norme: purtatul mstii, pastrarea distantei, igiena mainilor, evitarea agomerarilor si acolo unde, in anumite localitati, incidenta pandemiei este mai mare trebuie introduse restrictii specifice.

Am observat cu totii ca descentralizarea deciziei pentru restrictii a fost un lucru bun, insa este nevoie de mai multa clarificare. Am convenit sa se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente si mai corelate cu situatia din fiecare localitae si fiecare judet. In acest fel vom putea sa fim mai eficienti, vom putea lua mai repede deciziile care se impun si vom putea evita sa luam restrictii prea dure.

In acest fel vom putea sa evitam restrictiile mai dure.

Am purtat o discutie mai lunga despre masca. Cam toti specialistii sunt de parere ca masca este extrem de utila daca vrem sa nu avem o raspandire masiva a virusului. Vom avea mai multe discutii despre unde si cand vom purta masca. Recomand sa purtati masca tot timpul cand iesiti din casa.

Nu trebuie sa intram in panica, insa trebuie sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie deosebita.

Nu intentionez sa revenim la starea de urgenta. Exista masuri mai putin dure. Sunt adeptul masurilor preventive tip masca, tip distanta si trebuie sa recunosc ca evenimentele la care se aduna multa lume si controlul devine mai greoi vor trebui restrictionate.

Guvernul ia masuri pentru a nu ajunge in situatii critice.

In situatia de acum avem 600 si ceva de persoane la ATI, dar avem 1.000 de locuri destinate numai pentru pacienti COVID, am solicitat ca guvernantii sa caute solutii pentru a avea mai multe locuri. Noi vom face tot ce trebuie facut pentru a preveni intrarea in stare critica a sistemului medical.

Este nevoie de solutii concrete, inovative. Acolo unde sectia ATI se poate extinde, unde sunt specialisti, se va putea mari numarul de paturi. Daca anumite spitale vor fi transformate sau nu e o decizie a Ministerului Sanatatii, insa nu sunt adeptul masurilor heirupiste. Trebuie studiat foarte bine unde se poate realiza o marire a numarului de paturi la ATI. Nu vreau sa se ajunga la situatia de a fi instalate paturi, dar nu a fost personal specializat. Masurile trebuie luate acolo unde exista resursa umana. Resursa umana trebuie gestionata cu grija.

Copiii sunt in siguranta in scoli.

Inchiderea scolii nu trebuie exagerata. Copiii sunt in siguranta in scoli. Sigur acolo unde apar cazuri de boala in scoala nu exista alternativa, dar nu trebuie sa exageram cu aceste masuri. Parintii trebuie sa isi trimita copii la scoala ca sa poate merge la serviciu. Ca sa nu existe exagerari am convenit azi sa se lucreze la o metodologie destul de detaliata.

Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul este pregătit să îşi întărească relaţiile cu Sri Lanka şi cu alte ţări asiatice, a declarat miercuri, 24 aprilie, preşedintele Ebrahim Raisi într-o scurtă vizită în acest...
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, 23 aprilie, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă...
#Iohannis, #vizita, #INSP, #declaratie, #presa , #eveniment