Ministrul Sanatatii incurajeaza parintii sa isi vaccineze copiii. "Este realist sa ne asteptam la un val patru"

Sambata, 15 Mai 2021, ora 09:55
2389 citiri
Ministrul Sanatatii incurajeaza parintii sa isi vaccineze copiii. "Este realist sa ne asteptam la un val patru"
Ministrul Sanatatii face apel la parinti sa isi vaccineze copiii FOTO Unsplash

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat, sambata dimineata, ca ii incurajeaza pe parinti sa-si vaccineze copiii impotriva covid-19, atunci cand acest lucru va fi posibil. Ea a mai spus ca vrea ca vaccinarea sa fie continuata in mod sustinut si a facut un apel in acest sens la medicii de familie. De asemenea, Mihaila spera ca un eventual val patru al pandemiei sa nu reprezinte o povara pentr sistemul de sanatate, totul depinzand de ritmul de vaccinare.

"Toate masurile pe care le luam merg pentru incurajarea ritmului de vaccinare. Incercam sa ne indreptam incurajarile si spre orasele mici si mediul rural. Fac apel catre medicii de familie sa se implice in vaccinare. Sper ca la 1 iunie vom fi cat mai aproape de aceasta tinta de 5 milioane, am insistat ca masurile sa fie corelate cu aceasta tinta. Am incurajat DSP-urile si, impreuna cu Valeriu Gheorghita, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fim aproape de comunitatile mici.

Trebuie sa se formeze echipe mobile si sa se sustina vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Masurile de relaxare sunt importante, restrictiile trebuie sa fie acceptabile, aceste prime masuri sunt binevenite. Acele masuri de relaxare care privesc evenimentele cu numar mare de participanti cred ca trebuie sa fie conditionate de prezenta persoanelor vaccinate si voi sustine acest lucru peste tot.

Speram ca ritmul de vaccinare nu va incetini sau nu va incetini semnificativ, dupa aceste masuri. Am fost de acord cu aceste masuri, dar pentru restul masurilor voi insista sa fie vazute in functie de incidente sau cum va evolua pandemia", a declarat Mihaila la Stirile Pro TV.

Ministrul a mai spus ca incurajeaza parintii sa-si vaccineze copiii, atunci cand acest lucru va fi posibil. "Luam in calcul campanii de vaccinare oriunde vor avea succes. Voi discuta si cu ministrul Cimpeanu (n.r. - ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu), dar eu incurajez parintii sa aiba incredere si sa-si vaccineze copiii cand va fi posibil.

Este realist sa ne asteptam la un val patru, dar acesta sa nu fie o povara pe sistemul medical. Severitatea acestui val patru depinde si de noi si cat de dornici suntem sa ne vaccinam. Deocamdata am solicitat spitalelor sa-si reduca numarul de paturi pentru pacienti Covid, dar daca va fi nevoie sa se revina rapid la acestea".

In ceea ce priveste raportul privind decesele cauzate de covid-19, Mihaila a spus: "Mi s-a parut normal sa ma consult inainte cu Guvernul. Am comunicat toate cifrele agregate in acest raport. Este important sa prevenim aceste greseli".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#Ioana Mihaila, #vaccin COVID 19, #copii , #coronavirus