Ioan Rus: Bucurestiul va avea, cu siguranta, cea mai bine structurata retea de metrou din Europa

Marti, 12 Mai 2015, ora 14:42
5961 citiri
Ioan Rus: Bucurestiul va avea, cu siguranta, cea mai bine structurata retea de metrou din Europa

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni va face din Bucuresti capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa, a declarat, marti, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, in cadrul Comisiei de specialitate din Senat.

"Metrorex este in situatia in care proiectul de lege in regim de urgenta a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni. Daca s-ar aproba in iunie avem toti banii necesari alocati si cu incepere a lucrarilor. Cu aceasta, Bucurestiul va deveni, cu siguranta, capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa", a mai spus Rus.

In ceea ce priveste Master Planul pe Transport, el a precizat ca rigorile impuse de Comisia Europeana vor trebui respectate de oricine vine la putere in Romania.

Master Planul de Transport a fost publicat: Ce autostrazi promite si cat costa fiecare

"Dat fiind faptul ca acest master plan nu este al PSD, este al Romaniei, in mod normal ar trebui sa-l sustina toata lumea. Cata vreme el va fi aprobat de Comisia Europeana este semn ca s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui sa le respecte si PNL daca vine la putere si noi. Nu avem un litigiu aici, decat discutii de piata, de vanzatori de zarzavaturi", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de catre Comisia Europeana pana la finalul lunii mai.

Varianta revizuita a Master Planului General de Transport transmisa Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostrada, in valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, saptamana trecuta, Ministerul Transporturilor.

Documentul transmis in data de 6 mai 2015 la CE mai prevede constructia de drumuri expres, cu o valoare totala estimata de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, in suma totala estimata de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimata de 190,1 milioane euro (343 kilometri) si variante de ocolire, in suma totala estimata de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, in 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al Romaniei, document prin care s-a stabilit un necesar total de finantare de 45,45 miliarde de euro pana in 2030 pentru proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, navala si aeriana.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#metrou Otopeni constructie bani, #Ioan Rus declaratii metrou Otopeni , #metrou
Comentarii
Poza mocofanipsd
mocofanipsd
rank 1
Poza ahmedinejad
ahmedinejad
rank 5
voi fi scurt in comentariu