Zeci de apeluri de urgenta, la Salvamont, in ultimele 24 de ore. Cele mai multe au venit de pe Muntele Mic

Sambata, 13 Februarie 2021, ora 09:103661 citiri
Zeci de apeluri de urgenta, la Salvamont, in ultimele 24 de ore. Cele mai multe au venit de pe Muntele Mic
Turistii s-au accidentat pe partie FOTO Salvamont Hunedoara

Zeci de apeluri de urgenta au fost primite de Dispeceratul Salvamont in ultimele 24 de ore, iar cele mai multe dintre acestea s-au inregistrat pentru salvamontistii de pe Muntele Mic, din judetul Caras-Severin.

Potrivit reprezentantilor Salvamont Romania, in ultimele 24 de ore, la Dispeceratul National Salvamont s-au primit 26 apeluri de urgenta.

STS: Pe 2 noiembrie 2020 s-a inregistrat cel mai mare numar de apeluri la 112 pe problematica noului coronavirus

Dintre acestea, 11 apeluri au fost pentru Salvamont Caras-Severin - Formatia Muntele Mic, 3 apeluri pentru Salvamont Alba, cate 2 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov si Salvamont Predeal si cate un apel pentru Salvamont Harghita, Salvamont Lupeni, Salvamont Bistrita, Salvamont Azuga, Salvamont Voineasa, Salvamont Suceava, Salvamont Maramures, Salvamont Cluj.

VIDEO Turisti ramasi blocati in Bucegi, salvati de salvamontisti dupa o operatiune care a durat cinci ore

De asemenea, s-au primit 42 de apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre diferite trasee turistice din zona montana si despre starea partiilor din domeniile schiabile.

Salvamont recomanda turistilor care se aventureaza pe munte sa aleaga un echipament de alunecare pe zapada corespunzator, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice si al reglajului legaturilor, greutatii corporale si nivelului de pregatire.

Mai puteti citi:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News