VIDEO Interlopul Paul Stefan din gruparea Boncu, cercetat intr-un dosar de nerespectarea regimului armelor

Joi, 18 Martie 2021, ora 11:27
4676 citiri
VIDEO Interlopul Paul Stefan din gruparea Boncu, cercetat intr-un dosar de nerespectarea regimului armelor
Oamenii legii au descins de la primele ore ale diminetii FOTO captura video

Mai multe perchezitii au avut loc joi dimineata, in judetele Timis si Hunedoara, la persoane banuite de favorizarea faptuitorului, inducerea in eroare a organelor judiciare, instigare la fals in declaratii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Printre cei vizati este si interlopul Paul Stefan, care face parte din gruparea lui Lucian Boncu si care defila, pe post de garda de corp, prin cluburi si la petreceri cu Ioan Nasleu, fostul consilier personal al primarului Timisoarei din acel moment, Nicolae Robu.

Conform unor informatii citate de pressalert, ancheta vizeaza modul in care Paul Stefan a incercat sa-si fabrice o colaborare cu autoritatile pentru a beneficia de reducerea pedepsei in unul dintre cele doua dosare in care a fost trimis in judecata de DIICOT - cel in care este acuzat de grup infractional organizat, trafic de cocaina si camatarie si cel al sechestrarii taximetristului bucurestean in clubul Champions din Timisoara.

De asemenea, Paul Stefan este cercetat intr-un alt dosar de camatarie in care a fost ridicat de DIICOT in perioada in care era in arest la domiciliu. La unul dintre termenele de judecata, avocatul acestuia a cerut DIICOT sa comunice daca s-a concretizat denuntul acestuia depus la structura centrala, raspunsul primit de Tribunalul Timis fiind negativ.

"In cursul diminetii, politistii din cadrul B.C.C.O. Timisoara si B.C.C.O. Alba-Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Timisoara, impreuna cu politisti ai Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J Arad, au efectuat 5 perchezitii domiciliare, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului, inducerea in eroare a organelor judiciare, instigare la fals in declaratii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor", a transmis IPGR intr-un comunicat de presa.

Pe 26 februarie, Paul Stefan (33 de ani) ar fi formulat un denunt mincinos, referitor la o pretinsa infractiune de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, constand in detinerea nelegala a unei arme de foc la locuinta unui tanar, de 21 de ani, din judetul Arad.

In urma denuntului, interlopul ar fi putut invoca unul dintre beneficiile reducerii la jumatate a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, intr-un dosar al Tribunalului Timis, in care acesta este judecat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si camata", se arata in informarea autoritailor.

Sursele oficiale precizeaza ca, in acest scop, barbatul de 33 de ani, cu ajutorul altor doi barbati, de 27 si 36 de ani, i-ar fi pus la dispozitie tanarului de 21 de ani o arma de foc automata.

Totodata, l-ar fi invatat sa o ascunda la domiciliul sau, din judetul Arad. Ulterior, ar fi formulat un denunt, in urma caruia a fost constituit un dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad.

In urma perchezitiei domiciliare efectuata in acel dosar, arma a fost descoperita in locatia indicata de barbatul de 33 de ani.

Fostul sef al Politiei Timis, sase ani de inchisoare pentru coruptie. Ofiterul, condamnat alaturi de un sef de clan interlop

Pentru sprijinul acordat in acest demers infractional, barbatul de 33 de ani i-ar fi promis tanarului de 21 de ani, 2.500 de euro, din care 1.250 de euro i-ar fi fost remisi anterior formularii denuntului.

Cine este Anaser Duduianu, interlopul care i-a jefuit pe manelisti. Este dat in urmarire, dar sfideaza autoritatile pe retelele de socializare

Barbatul de 33 de ani i-ar fi remis acestuia o alta transa de 1.100 de lei, urmand ca restul sumei sa-i fie platita dupa momentul in care acesta primea o comunicare in dosarul in care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsa.

4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara, in vederea audierii.

Intr-o discutie interceptata de anchetatori in dosarul de trafic de cocaina se vorbea ca pentru "a face un 16" in lumea interlopa se plateste intre 8.000 si 10.000 euro.

FOTO VIDEO Cum au "decapitat" interlopii Politia Romana. Florin Mototolea l-a schimbat pe seful IGPR din mormant

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si al Biroului Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi "Glad Voievod" Timisoara.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Paul Stefan, #gruparea Boncu, #arma , #politie