Institutii ratacite in ceata (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 06 Februarie 2014, ora 23:39
3684 citiri
Institutii ratacite in ceata (Opinii)

Mare pacat ca pe campiile din judetul Constanta nu exista prea multi padurari, ca in Apuseni. Daca ar fi fost, poate ca oamenii rataciti in ceata nu ar fi asteptat ore bune sa fie gasiti. E drept ca, in cele din urma, rolul padurarului a fost jucat de un stalp de electricitate numerotat, care le-a indicat salvatorilor incetosati unde se afla ratacitii.

N-a fost nici noapte, n-a fost nici munte, n-a fost nici ninsoare. Doar ceva ceata. Daca nu era, probabil ca oamenii nu se rataceau. A fost doar aceeasi incapacitate de reactie prompta si coordonata a institutiilor statului.

Iata ca mutarea lui Raed Arafat la Ministerul de Interne, pe post de miracol salvator, nu a adus prin ea insasi o schimbare fundamentala. Si nici nu cred ca avea cum sa functioneze altfel decat ca efect psihologic de moment.

Ceea ce Raed Arafat a reusit cu SMURD a fost in primul rand consecinta unei munci sustinute de organizare si interconectare a institutiilor, al carei principal efect a fost impamantenirea unor proceduri foarte clare, devenite reflex, de actiune in cazurile acoperite de acest serviciu de urgenta.

Cat timp procedurile nu exista sau nu sunt aplicate, poti nu numai sa-l muti pe Raed Arafat de colo pana colo, ca pe Sfintele Moaste, ci poti sa-l si clonezi, ca lucrurile tot nu vor functiona, dupa cum se vede.

Cel mai grav este ca incidentul din Constanta, terminat din fericire cu bine, ne arata ca institutiile nu au inteles de fapt nimic din tragedia produsa in Apuseni. El amplifica si justifica temerea ca, daca maine s-ar intampla ceva similar, reactia ar fi la fel de haotica, institutiile s-ar calca din nou pe picioare ca pana acum si tot in padurari porniti de capul lor si cu mijloacele lor pe drumuri de munte ne-ar fi speranta.

Sperantele ca lectia a fost inteleasa sunt cu atat mai mici cu cat se pare ca tot efortul de clarificare de dupa accidentul aviatic s-a transformat intr-o batalie feroce de acaparare a STS, o institutie care, potrivit legii, nici nu are atributii legale in situatii de urgenta.

In loc sa fie luate la puricat procedurile, sa se munceasca 24/24 la imbunatatirea lor, la integrarea actiunii institutiilor, efortul s-a centrat pe STS.

Perfect, sa trecem de maine STS in subordinea Ministerului de Interne si sub conducerea unui om numit de Victor Ponta! Ce va schimba asta?

A functionat mai bine Ministerul de Interne in cazul de la Constanta condus de cuplul Oprea-Arafat? S-a miscat mai bine ISU? Ce se intampla fara stalpul numerotat?

Cat despre ipoteza unui accident aviatic, aflam de la ministrul Transporturilor ca, de fapt, Romatsa nici macar nu a gresit in acea zi fatidica si doar fatalitatea ruperii unei antene a facut ca localizarea sa nu poata fi facuta:

"De ce nu s-a facut localizarea prin sistemele pe care le detine Romatsa? Pentru ca acea antena care emitea pe frecventa de 406 care ar fi putut face localizarea prin satelitul de la Moscova a fost rupta la impact. Asta a facut imposibila localizarea si a ingreunat procedura de cautare si salvare care, insa, in comparatie cu media unor astfel de misiuni, a fost facuta intr-un timp destul de rezonabil."

Si atunci de ce a mai demisionat directorul Romatsa? Daca la proxima ocazie iar se va rupe antena o luam de la capat?

N-am aflat absolut nimic despre implicarea Ministerului Apararii in aceasta poveste. Intrebari cheie ridicate de tot felul de relatari din presa sunt tot fara raspuns. A facut Ministerul Apararii o localizare mai buna, care nu a fost luata in seama? Ar fi putut fi ridicate elicopterele Puma de la Campia Turzii, apte sa zboare si sa caute in orice conditii? A existat o intentie de ridicare a acestora, anulata de Ministerul Apararii?

Problema nu este cine conduce STS si in ce ograda este el. Problema este in ce fel reusesc sa actioneze integrat pe baza unor proceduri clare si exersate institutii cheie aflate in subordonari diferite, la Interne, la Aparare, la CSAT, la Sanatate, la Transporturi.

Si cat de repede pot fi formulate asemenea proceduri solide si viabile pentru o actiune integrata. Dar nu mi se pare ca aceasta este o preocupare febrila a Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#rataciti Constanta ancheta, #accident aviatic Apuseni, #Ramona Manescu Romatsa, #Raed Arafat Interne , #Accident avion Apuseni